Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 15 maart 2006

Sportkennismakingscursussen in het kader van breedtesportimpuls

Een brede en positieve kennismaking met sport en bewegen leert kinderen een bewuste keuze te maken voor een sport die bij hen past. Hierdoor zullen ze op latere leeftijd behouden blijven voor sport en bewegen.

Toelichting

In het kader van de BreedteSportImpuls (BSI) is de gemeente Dinkelland dit jaar in samenwerking met de basisscholen en sportverenigingen het project 'Kies voor Hart en Sport' gestart. Het project stelt basisschoolkinderen van groep 7 en 8 in de gelegenheid om na een lesprogramma vrijblijvend met sport- en bewegingsactiviteiten kennis te maken. Van de vijftien scholen in de gemeente Dinkelland, doen er veertien mee aan dit project.

Zo'n zevenhonderd kinderen in de gemeente Dinkelland hebben voor de kerstvakantie lessen gehad in het kader van 'Kies voor Hart en Sport'. In week 11 zullen alle kinderen van groep 7 en 8 een boekje krijgen waarin verenigingen zich presenteren voor de zogenaamde sportkennismakingscursussen. Voor 29 maart 2006 kunnen zij zich inschrijven voor negen cursussen in zes takken van sport. De verenigingen die zich hebben aangemeld zijn:


- Badminton (BC Denekamp en BC De Schalm)

- Gymnastiek (Gym DOS'19)

- Judo (Judo Denekamp)

- Tennis (Tevero, TVD en TCO)

- Voetbal (Sc Denekamp)

- Zwemmen (De Dinkel).
Deze verenigingen zullen de deelnemende kinderen een cursus in de sport die zij voorstaan aanbieden.

Doelstelling van het project is om kinderen blijvend te motiveren om in de vrije tijd en op vrijwillige basis deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteit. Daarnaast bevordert het project een actieve leefstijl. De samenwerking tussen gemeente, basisscholen en de deelnemende sportaanbieders maakt dat dit project breed uitgedragen wordt.

De gemeente is blij met de verenigingen die zich hebben aangemeld. Toch hoopt de gemeente dat zich volgend jaar nog meer verenigingen aanmelden, zodat het aanbod voor de kinderen gevarieerder zal zijn.

Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen met:

Iwan Bult
Gemeente Dinkelland
Afdeling Welzijn
Telefoon: 0541-854 288


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854 185 of met de afdeling Welzijn, Iwan Bult op telefoonnummer 0541-854 288.

---- --