Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda, 16 maart 2006

DKSH NETHERLANDS kiest voor flexibele ritplanning met SHORTREC

ORTEC realiseert koppeling met SAP voor efficiënte levering aan klanten

DKSH Netherlands B.V. Holland Diervoeders optimaliseert haar leveringen met SHORTREC, de oplossing voor geautomatiseerde rit- en routeplanning. ORTEC, leverancier en ontwikkelaar van dit systeem, realiseert hiervoor een koppeling met SAP. Met de nieuwe oplossing kan de retailer van diervoer haar ritten flexibeler inplannen, wat leidt tot kostenbesparingen. Het is de bedoeling dat de klanten van DKSH in Duitsland en België op termijn ook met SHORTREC worden ingepland.

Koppeling met SAP
De koppeling met SAP was voor DKSH Netherlands een belangrijke voorwaarde bij de aanschaf van SHORTREC "Voor veel automatiseerders is het lastig om met dit ERP-systeem te koppelen. We zijn dan ook blij dat ORTEC deze koppeling kon leveren, omdat we graag met ze in zee wilden gaan", aldus Eimert Smits, Customer Service Manager bij DKSH Netherlands. "Het systeem is sinds kort live en erg succesvol. We verwerken alle inkomende orders in het ERP-systeem van SAP. Aan het eind van de dag geeft dit systeem deze informatie door aan SHORTREC, dat automatisch de meest efficiënte routes inplant."

DKSH Netherlands beschikt over een wagenpark van ongeveer 25 vrachtwagens. Dagelijks levert het bedrijf 300 tot 400 orders bij dierspeciaalzaken door het hele land. Een complicerende factor zijn de verschillende verordeningstijden in de binnensteden waar veel klanten zich bevinden. SHORTREC neemt deze tijden mee in het bepalen van de meest optimale routes.

SAP/R3
ORTEC ontwikkelde voor haar klanten SAP Connect/R3, een gecertificeerde module voor de koppeling van haar planningsapplicaties met SAP. Naast deze koppeling biedt ORTEC ook een volledige integratie met SAP. Erwin Oudshoorn, Managing Consultant Trade & Transport bij ORTEC: "We bewijzen hiermee toonaangevende oplossingen te ontwikkelen en daarmee een vooraanstaande partner te zijn voor het optimaliseren van logistieke processen."

Over DKSH
DKSH Netherlands is gevestigd in Dordrecht en Utrecht. De producent en distributeur van diervoer is voortgekomen uit Holland Diervoeders en LenerSanPoortman. DKSH Netherlands maakt deel uit van het internationale concern DKSH dat actief is in totaal 35 landen.

Over ORTEC
ORTEC is een onafhankelijke en toonaangevende organisatie op het gebied van implementatie en ontwikkeling van geavanceerde planningsystemen. Sinds onze oprichting in 1981 hebben onze inspanningen geleid tot diverse beslissingsondersteunende systemen en standaard softwarepakketten, die wereldwijd in zowel logistieke als financiële markten gebruikt worden. ORTEC heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

(390 woorden)


---