Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer ernstig gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 16-3-2006 13:50:38

Arnhem - Bij een verkeersongeval op de Koningsweg in Arnhem is in de nacht van woensdag op donderdag een 36-jarige man uit die stad ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer was even voor twee uur met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden en raakte daarbij ook bekneld. Een passant, die kort na het ongeval voorbij kwam, waarschuwde de politie en ambulancedienst. Die troffen de wagen van de Arnhemmer zwaar beschadigd aan met het slachtoffer er nog in. Met hulp van de brandweer is de Arnhemmer uit het wrak bevrijd en vervolgens met ernstige verwondingen aan het hoofd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. Van drankgebruik was echter niet gebleken, aldus een woordvoerder. Over het lot van het slachtoffer is op dit moment niets nader bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 16-3-2006 13:49:07

Arnhem - Een 29-jarige Arnhemmer is woensdagavond door de politie aangehouden in zijn woning in de wijk Presikhaaf. De man wordt verdacht van huiselijk geweld tegen zijn 27-jarige echtgenote en hun kind. De twee zouden ruzie hebben gekregen waarbij de Arnhemmer zijn vrouw zou hebben geslagen en bedreigd. Ook de 9-jarige zoon zou door de man zijn geslagen. Beide slachtoffer raakte overigens niet gewond. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze tumult hoorden uit de woning van het gezin. Toen agenten daarop poolshoogte gingen nemen op het adres werd de man des huizes aangehouden. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man trapt straatrover van zich af

Publicatiedatum: 16-3-2006 13:48:34

Arnhem - Met enkele rake trappen heeft een 41-jarige Arnhemmer dinsdagavond een straatrover van zich af weten te houden. De Arnhemmer zelf bleef daarbij ongedeerd, maar de straatrover zal zich wellicht onder doktersbehandeling moeten stellen. De Arnhemmer meldde zich woensdag bij de politie voor het doen van aangifte. Volgens zijn verklaring was hij dinsdagavond tussen elf en kwart over elf door een onbekende man op de Vosdijk in zijn woonplaats aangesproken. Daarbij zou de onbekende plotseling met een mes hebben gedreigd en de waardevolle spullen van de Arnhemmer hebben opgeëist. In een schrikreactie zou de Arnhemmer zijn belager enkele trappen hebben verkocht, waarbij deze door de knieën zakte en op de grond viel. De Arnhemmer maakte van de gelegenheid gebruik om er vandoor te gaan. Pas de volgende dag besloot hij de politie te waarschuwen. Van de straatrover ontbreekt nog elk spoor. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van tussen de 25 en 35 jaar, ongeveer 1.90 m lang met lang blond krullend haar en geheel in het donker gekleed. De politie roept getuigen op te reageren via 0900-8844. Maar ook anderen, die meer informatie hebben over het voorval of het signalement van de verdachte menen te herkennen kunnen reageren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongeren aangehouden na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 16-3-2006 13:47:59

Arnhem - Door de Arnhemse politie zijn woensdag vier jongeren aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. Bij een winkel aan de Kleine Oord werd een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door winkelpersoneel betrapt op diefstal van een appel en aan de politie overgedragen. Bij een warenhuis aan het Velperplein betrapt beveiligingsmedewerkers twee meisjes van zeventien en negentien jaar, eveneens uit Arnhem. Het duo wordt ervan verdacht tassen te hebben gestolen. Tussen de buit werden ook goederen aangetroffen uit een andere zaak. Bij winkelcentrum Kronenburg werd een veertienjarige jongen uit Arnhem door winkelpersoneel aan de politie overgedragen. De knaap zou posters uit tijdschriften hebben gehaald en die onder zijn kleding hebben verstopt. Toen de jongen wilde weglopen werd hij in de kraag gevat. In alle gevallen werd proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---