Federatie betaald voetbal kiest voor collectief Menzis

Menzis

De Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) heeft met Menzis een collectief contract afgesloten voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Dit heeft de FBO onlangs besloten. De Federatie vertegenwoordigt de voetbalclubs in het betaald voetbal waar, inclusief de contractspelers, in totaal rond de vijfduizend mensen werkzaam zijn. Menzis bleek een goed aanbod te hebben op het gebied van premie, dekking, zorginkoop en administratieve afhandeling. Dit concludeerde Aon Consulting, dat als adviseur voor de FBO betrokken is bij dit contract. Doorslaggevend was het feit dat Menzis bereid is om een aantal specifieke zaken voor deze doelgroep te regelen.

6)'We zijn gelukkig met deze verbintenis voor drie jaar', licht FBO-directeur Mark Boetekees toe. 'De FBO kan een goed aanbod aan haar leden voorleggen, dat aansluit bij de specifieke wensen van onze leden en de bij hen onder contract staande profvoetballers. Daarbij kunt u denken aan snelle diagnose bij blessures of speciale revalidatietherapieën.' Naast een scherpe premie spreekt Menzis in het contract met de FBO ook af dat er onderzoek gedaan zal worden naar manieren om de premie ook in de toekomst laag te houden.

Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis, is blij met het contract met de sporters: 'Sporters zijn gezonde mensen en een voorbeeld voor anderen. Bewegen is immers een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, dus we zijn erg content met dit contract. Het sluit ook goed aan bij het beleid van Menzis om bewegen en sporten te stimuleren. Daarnaast staat Menzis voor een geïntegreerde aanpak als het gaat om preventie, ziektekostenverzekeringen en reïntegratie en daar is deze collectiviteit ook een mooi voorbeeld van.'

Federatie van Betaald voetbal Organisaties
De Nederlandse Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) is de werkgeversorganisatie binnen de bedrijfstak Betaald Voetbal. De FBO, aangesloten bij de overkoepelende organisatie MKB Nederland, biedt haar leden, de Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties, een servicepakket op het sociaal- en arbeidsrechtelijk terrein. De FBO heeft zowel voor wat betreft de collectiviteit als voor de individuele leden een adviserende en ondersteunende taak.

Menzis
Meer dan 2 miljoen mensen weten zich goed verzekerd bij Menzis, één van de grootste zorg- en inkomensverzekeraars van Nederland. Menzis biedt diensten en verzekeringen aan op het gebied van zorg, gezondheidsbevordering, Arbo, verzuimreductie en reïntegratie. Menzis streeft ernaar dat de zorg duurzaam en voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijft.


Noot voor de redactie,