29
30
31

> Maart 2006

Finnair introduceert Ontdek Helsinki by night ticket Verlaagd tarief: zaterdag heen, zondag terug

Uit je bol gaan in het nachtleven van Helsinki? De hele nacht housen in kekke clubs? Tot in de ochtenduren loungen in trendy bars of tot in de vroege uren swingen in discotheken? Of tijdens de midzomernachtperiode romantisch langs het water wandelen? Voor jongeren die eens een zaterdagnacht in een andere stad willen stappen komt Finnair tussen 1 mei en 30 september met een speciaal tarief voor een retourtje Amsterdam-Helsinki: zaterdagavond naar Helsinki vliegen en zondagochtend vroeg weer terug naar Amsterdam. Tussen 1 mei en 18 juni en 19 - 30 september kost dit ticket 58 euro, exclusief belasting en toeslagen. Tussen 19 juni en 18 september 88 euro exclusief belasting en toeslagen. Men vertrekt op zaterdagavond met de Finnair vlucht om 19.05 uur vanaf Schiphol en stapt zondagochtend om 08.15 uur in Helsinki weer in het vliegtuig om terug te vliegen naar Amsterdam.
`Helsinki telt ruim 600 uitgaansgelegenheden. Dit instappen tarief lijkt ons een leuke en ludieke manier om het bruisende uitgaansleven in Helsinki wat meer onder de aandacht te brengen onder clubbend Nederland en tegelijkertijd de bezettingsgraad wat te verhogen. Deze twee vluchten zitten in vergelijking met de andere dagen in de week relatief minder vol', aldus Christina Colliander, Finnair Sales Director Nederland.

Ook de midzomernacht periode - tussen begin juni en medio augustus - maakt stappen in nachtelijk Helsinki een beleving: 's avonds en 's nachts blijft het lange tijd licht. De vlucht vanuit Amsterdam arriveert om 22.20 uur op de luchthaven van Helsinki. Er is een goede busverbinding naar de binnenstad van Helsinki, een rit die ongeveer 35 minuten in beslag neemt en 5 euro kost. Het centrum is compact, het uitgaansleven is lopend te ontdekken. De terugvlucht vanuit Helsinki is zondagochtend om 08.15 uur die om 09.45 uur op Schiphol arriveert. De eerste bus vertrekt 's ochtends reeds vanaf 05.00 uur vanaf het Centraal Station in Helsinki naar de luchthaven, de tweede om 05.30 uur en daarna iedere 20 minuten. Een taxirit kost ongeveer 30 euro.

De oprichting in 1923 maakt Finnair tot een van de langst bestaande luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Vanuit Helsinki omvat het routenetwerk rond 50 internationale bestemmingen. Vanaf Schiphol vliegt Finnair tweemaal per dag naar Helsinki. In haar thuisland vliegt Finnair naar 16 bestemmingen. De vloot bestaat uit 69 toestellen. De maatschappij maakt deel uit van de oneworld alliantie, het samenwerkingsverband van acht luchtvaartmaatschappijen. De dienstregeling en het routenetwerk van Finnair vindt men op www.finnair.com. Reserveringen via www.finnair.com, het reisbureau of 0900-finnair (0900-3466247: kosten bedragen EUR 0,20 per minuut).

NOOT VOOR DE REDACTIE,