Saxion Hogescholen
BR>

do 16 maart 2006

Eerste Vastgoedstudenten van Saxion ontvangen diploma

De in september 2002 gestarte hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij van Saxion Hogescholen reikt de eerste einddiploma's uit aan Marloes Wiefferink en Tessa Wolbert. Beide studenten studeren met lof af, enkele maanden voor de overige afstudeerders van de eerste lichting Vastgoed en Makelaardij. Deze eerste diploma's worden uitgereikt tijdens een informele bijeenkomst op vrijdag 17 maart 10.30 uur te Saxion Hogescholen in Enschede, aan de M.H. Tromplaan 28.

De afstudeerscriptie van Marloes betrof een onderzoek naar de haalbaarheid van de ontwikkeling van appartementen op een locatie in Voorthuizen, in opdracht van Axeon Projectontwikkeling in Apeldoorn.

Tessa studeerde af bij de Woongroep Twente in Hengelo. Zij deed onderzoek naar de
vraagontwikkeling op het gebied van studentenhuisvesting in Hengelo en Enschede en de eisen die studenten aan huisvesting stellen.

De opleiding Vastgoed en Makelaardij van Saxion Hogescholen is een economische opleiding, gericht op Vastgoedontwikkeling. Marloes en Tessa kozen beiden de afstudeerspecialisatie Vastgoedmanagement. Andere afstudeerspecialisaties in het vierde jaar zijn Projectontwikkeling en Makelaardij.

De opleiding is vanaf de start behoorlijk populair. Jaarlijks schrijven zich zo'n 90 tot 120 nieuwe studenten in. Saxion biedt de opleiding aan in Enschede.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------