Gemeente Dordrecht


Persbericht

Parkeergarages Veemarkt en Spuihaven

Extra aandacht voor goedkoop 's avonds parkeren

Bij de garages Veemarkt en Spuihaven zijn vandaag twee grote borden geplaatst. Hiermee wordt extra aandacht gegeven aan de goedkope tarieven voor 's avonds parkeren. Op de borden staat duidelijk vermeld dat bezoekers voor éénmalig ¤ 0,80 de hele avond kunnen parkeren. Vanaf 1 april 2005 is 's avonds parkeren in de garages Veemarkt en Spuihaven extra goedkoop geworden. De gemeente heeft deze maatregel genomen om het avondbezoek aan de Binnenstad te stimuleren en het parkeergemak te vergroten.

Belang voor horeca
Naast het plaatsen van de borden zullen er binnenkort bierviltjes worden verspreid bij verschillende horecagelegenheden. Hierop staat hetzelfde afgebeeld als op de parkeergarageborden. Vooral voor de horeca is het van groot belang dat bezoekers weten dat ze voor ¤0,80 de hele avond kunnen parkeren. De kosten voor parkeren zijn hiermee geen drempel om 's avonds de Binnenstad te bezoeken.

Met het plaatsen van de borden en het uitdelen van de bierviltjes geeft de gemeente meer bekendheid aan de goedkope parkeerregeling en wil het gebruik ervan stimuleren.

Tarieven
Maandag t/m zaterdag tussen 18.00 - 03.00 uur (donderdag 21.00 - 03.00)! éénmalig ¤0,80. Op zondag (exclusief koopzondagen) éénmalig ¤0,80. Alle overige uren van de dag en koopzondagen (tussen 12.00 - 17.00) ¤0,80 per uur.