Ingezonden persbericht


Persbericht

Universal Music Group besteedt communicatie-infrastructuur uit aan Equant

Amsterdam, 16 maart 2006 - Universal Music Group (UMG) heeft een contract getekend met Equant voor het transformeren van zijn netwerk tot een volledig beheerde IP-oplossing. Het muziekbedrijf gaat met Equant een samenwerking aan in 48 landen voor vijf jaar. Alle elementen van UMG's infrastructuur zijn vertegenwoordigd in het contract, waaronder wereldwijd WAN en LAN, beheerde voice- en IP-telefonie, mobility, web hosting en vendor management.

Belangrijke voordelen voor UMG zijn:


* Wereldwijde dekking. Een MPLS-gebaseerd IP VPN verbindt medewerkers van UMG in 48 landen op een betrouwbare en beveiligde manier. De Global WAN en LAN's maken het mogelijk om snel nieuwe en bestaande gebruikers te verbinden en belangrijke applicaties te gebruiken via het netwerk.
* Mobility overal en altijd. UMG maakt gebruik van Business Everywhere, Equant's geïntegreerde suite van mobiliteitsoplossingen, en heeft daarmee vanaf elk apparaat en via elk netwerk toegang tot het bedrijfsnetwerk.
* IP-convergentie. UMG's communicatienetwerk krijgt een geconvergeerde oplossing voor onder meer IP Video Conferencing, VoIP en uitgebreide office-to-office communicatie.

"Dit nieuwe contract is een goed voorbeeld van de strategie van Equant in outsourcing en services", zegt Mack Treece, head of Americas bij Equant. "Door het oude netwerk van om te zetten naar een beheerd, geconvergeerd IP-netwerk kan UMG efficiënter werken en zijn doelstellingen overtreffen. We zijn er trots op dat Universal Music Group zijn vertrouwen voor deze belangrijke mijlpaal aan Equant heeft gegeven."

De samenwerking toont ook het succes van NExT en NExT Enterprise aan, het driejarige strategische transformatieprogramma dat France Telecom in juni 2005 aankondigde en zijn tegenhanger voor de zakelijke markt met een sterke focus op outsourcing.

Door de sterke punten in het portfolio en de expertise van France Telecom, Orange en Equant samen te voegen biedt NExT Enterprise klanten in 220 landen toegang tot geïntegreerde producten en oplossingen voor voice, data en mobiele telefonie.

(310 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Equant
Equant is een toonaangevende aanbieder van wereldwijde communicatiediensten voor multinationals. Equant combineert kennis op het gebied van netwerken met uitgebreide servicemogelijkheden om zo wereldwijde, geïntegreerde en aangepaste communicatiediensten te leveren voor essentiële processen van klanten. Equant levert duizenden topbedrijven het meest uitgebreide portfolio aan communicatiediensten en netwerkoplossingen, waaronder het toonaangevende IP VPN dat door 1.400 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Equant, onderdeel van de France Telecom Group, gooit voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

Over Universal Music Group
Universal Music Group is werelds grootste muziekmaatschappij met vestigingen en licenties in 77 landen. Onder Universal Music Group valt ook Universal Music Publishing Group, een van de grootste muziekuitgeverijen in de wereld.

Universal Music Group bestaat uit de labels Decca Music Group, Deutsche Grammophon, Interscope Geffen A&M Records, Geffen Records, Island Def Jam Music Group, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, Mercury Nashville, Mercury Records, Philips, Polydor Records, Universal Music Latino, Universal Motown Records Group en Verve Music Group. Daarnaast brengt Universal Music Group via verschillende dochtermaatschappijen nog een groot aantal labels uit.

Universal Music Group heeft de meest uitgebreide muziekgenres in haar portfolio, welke geleid worden via twee verschillende divisies, Universal Music Enterprises (United States) en Universal Strategic Marketing (rest van de wereld). Universal Music Group omvat ook eLabs, de nieuwe media en technologie divisie. Universal Music Group is onderdeel van Vivendi Universal, een wereldwijde media en communicatie onderneming .

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV
Mariena de Jager
+31 (0) 20 606 92 57
mariena.dejager@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)
Kim van Bokhoven
+31 (0) 40 235 46 00
kimv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com