Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

16 maart 2006

Elburg - 22 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles aan 22 bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. Op dinsdagavond (14-03) werd er gecontroleerd op de Oostelijke Rondweg en Hellenbeekstraat te Elburg en de Eperweg in 't Harde. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur waar 60 km is toegestaan. Op woensdagmorgen (15-03) werd er gecontroleerd op de Groote Woldweg in Oosterwolde. De hoogste gemeten snelheid bedroeg hier 98 km per uur waar 60 km is toegestaan. Er passeerden 98 voertuigen waarvan 14 in overtreding.

Hattem - Woningbrand In een woning aan de Grote Gracht ontstond op woensdag (15-03) rond 18.55 uur brand in de slaapkamer. De brandweer had de brand snel onder controle. Niemand raakte gewond. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in een elektrische deken. De stichting Salvage werd door de brandweer in kennis gesteld.

Epe - 12 boetes voor niet dragen gordel Bij een gordelcontrole op de Quickbornlaan in Epe, bleek woensdagmiddag (15-03) dat één van de vier autobestuurders zonder gordel reed. In één uur tijd constateerde de politie dat 12 bestuurders geen gordel droegen. Zij werden bekeurd. Tevens kreeg een bestuurder een boete omdat de auto een lekke uitlaat had.

Ermelo - Inbraak auto Aan de Putterweg vond in de middaguren van woensdag (15-03) een inbraak in een auto plaats. De dader forceerde het portierslot. Ontvreemd werd een zwarte aktetas met oa agenda en een radio/cdspeler van het merk Pioneer.

Nunspeet - 17 bestuurder in overtreding

In verband met de parkeerproblematiek rond kerkgebouwen heeft de politie op zondagmorgen (12-03) gecontroleerd rondom kerken binnen de gemeente Nunspeet. In totaal werden er 10 boetes uitgeschreven voor oa parkeren op een invalidenparkeersplaats, parkeren op een kruisingsvlak en dubbel parkeren.

Op de Stationslaan en de Dorpsstraat werd maandagmiddag (13-03) aan 4 bestuurders een boete uitgereikt voor het niet dragen van een gordel, een boete voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs, alsmede fietsen in een gesloten verklaring en parkeren.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --