Gemeente Tiel


Coalitiebesprekingen in volle gang

Een delegatie van de PvdA, onder leiding van de heer Gradisen, is gestart met een oriënterende gespreksronde met de afzonderlijke partijen; CDA, D66, GroenLinks, ProTiel en VVD. Deze gesprekken vinden plaats op basis van de afspraak, die alle partijen woensdag 8 maart hebben gemaakt.

Vrijdag 10 maart is gesproken met een delegatie van GroenLinks. Maandag 13 maart wordt gesproken met een delegatie van D66 en vervolgens ProTiel. Woensdag 15 maart volgt een gesprek met de VVD en vrijdag 17 maart met het CDA.

In deze gesprekken komt een eerste inhoudelijke verkenning op basis van de verkiezingsprogrammas aan de orde. Verder de vraag welke coalitie de partijen voor ogen hebben en of men zelf hierin verantwoordelijkheid wil dragen en wie de partijen als wethouderskandidaat voor ogen hebben.

Op maandag 20 maart wordt de oriënterende fase afgesloten middels een gesprek met de burgemeester en de gemeentesecretaris. In de loop van die week kunnen de conclusies van deze informatieronde verwacht worden.

Bekijk voor meer informatie ook de speciale pagina over de verkiezingen en coalititievorming.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 14 maart 2006