Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

16 maart 2006

Nijbroek - Bestuurster onder invloed bij aanrijding

De politie heeft woensdagvond (15/3) proces verbaal opgemaakt tegen een 54-jarige automobiliste uit Zoetermeer. De vrouw was betrokken bij een aanrijding woensdagmiddag rond 16.50 uur op de kruising Middendijk Benedenste Kruisweg. Een 65-jarige automobilist uit Apeldoorn wilde op de kruising links afslaan. Op het moment dat hij afsloeg werd hij in de linkerzijkant aangereden door de Zoetermeerse die achter hem reed en hem waarschijnlijk in wilde halen. Beiden bleven ongedeerd. De vrouw bleek te hebben gedronken. Zij blies 1,1 prom. De politie maakt proces verbaal op.

Gorssel - Geen APK - wel onder invloed

Agenten hebben afgelopen nacht (16/3) rond 00.30 uur bij een politiecontrole op de Molenweg het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobilist uit Bathmen. De bestuurder werd gecontroleerd en daarbij bleek dat APK van zijn auto was verlopen. Bij de controle bleek bovendien dat hij drank op had. Hij blies 1,6 prom. Hierop werd direct zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd een boete van E 75,- opgelegd vanwege de verlopen APK. De politie maakt in verband met het rijden onder invloed een proces verbaal op.

Zutphen - Aanrijding op Oude IJsselbrug

Op de Oude IJsselbrug kwamen woensdagmiddag (15/3) rond 15.00 uur twee automobilisten met elkaar in botsing. Een 21-jarige automobiliste uit Urk reed over de brug vanaf Voorst. Achter haar reed een 65-jarige automobilist uit Amersfoort. De Urkse moest op een gegeven moment remmen. De bestuurder uit Amersfoort zag dit te laat en botste tegen de auto voor hem. De bestuurster uit Urk had een pijnlijke nek en werd door ambulancepersoneel behandeld. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis. De bestuurder uit Amersfoort bleef ongedeerd.

Zutphen - Motor uit bestelauto weggenomen

Een 28-jarige Zutphenaar heeft aangifte gedaan van diefstal van een motor. De motor, een zilverkleurige Honda CB 600 met kenteken MJ-JD-76, werd in de nacht van maandag op dinsdag (14/3) weggenomen uit een afgesloten bestelauto. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Basseroord. Van de bestelwagen werd een raampje vernield. De motor stond op slot in de laadruimte en de contactsleutel zat er niet in. Uit de laadruimte werd eveneens een grijze kunststoffen gereedschapskoffer weggenomen.

Lochem - Diefstal auto

Voor een woning aan de Nassaulaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag (15/3) een geparkeerde donkerblauwe Honda Civic, voorzien van het kenteken DH-HJ-94 weggenomen. Een 20-jarige Deventenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Twello - Drankrijder met openstaande boete betrapt

Een 36-jarige automobilist uit Deventer bleek woensdagmiddag (15/3) rond 15.40 uur bij een politiecontrole op de Hietweideweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,0 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op. Bleek dat de man nog een boete van E 700,- had openstaan. De man kon de boete niet betalen en werd in verzekering gesteld.

Twello - 16 bestuurders rijden te hard

De politie heeft woensdagmiddag (15/3) bij een controle op de Leigraaf 16 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Er werd gecontroleerd met de lasergun en de overtreders werden direct opgevangen en bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km. Er is hier 60 km toegestaan.

Zutphen - Politie onderzoek diefstal wasgoed

Een bewoonster aan het Zwanevlot heeft dinsdagavond 7 maart rond 19.15 uur een onbekende vrouw in haar schuur betrapt. Deze onbekende vrouw had in de schuur de wasdroger leeggehaald en het wasgoed doorzocht, vermoedelijk met het doel om wasgoed weg te nemen. De bewoonster mist vanaf de zomer 2005 al meerdere kledingstukken, waaronder t-shirts en broeken. De onbekende vrouw had een vraag verhaal over een gestolen fiets en ging er vandoor. Het gaat om een vrouw van ongeveer 22 jaar oud, lengte ca. 1.68 m met een tenger postuur. Ze had lang zwart haar en droeg een zwarte jas tot over de knie, een grijze broek en een zacht paarse sjaal. Ze ging er vandoor op een damesfiets met een zwart ijzeren mandje voorop. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen die iets opmerkelijks hebben gezien of tips hebben, te bellen via 0900 8844.

Zutphen - Bejaarde vrouw onwel in zwembad

In het Graaf Ottbad in Zutphen is vanmorgen (16/3) tijdens het aquajoggen een oudere dame uit Gorssel onwel geworden. Enkele medewerkers van het zwembad sprongen direct in het water. Door zeer adequaat reageren van de medewerkers werd erger voorkomen. De vrouw werd de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Eerbeek - Man gewond bij bedrijfsongeval

Een 56-jarige man uit Haarle is vanmorgen (16/3) rond 08.00 uur gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was bezig een lichtkoepel op het dak van een woning aan de Juliana van Stolberglaan te plaatsen. Tijdens deze werkzaamheden is de man door nog onbekende oorzaak van 2,5 m hoogte naar beneden gevallen. De man had een hoofdwond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --