Intel en Harman/Becker ontwikkelen infotainmentplatform voor de auto

Kontich, 16 maart 2006 - Intel en Harman/Becker, de automobieldivisie van Harman International, werken samen aan de ontwikkeling van een open platform voor infotainmentsystemen voor de auto, gebaseerd op Intel-architectuur. Dankzij deze samenwerking zullen producten voor informatievoorziening en infotainment in de auto beter te upgraden en qua functionaliteit gemakkelijker uit te breiden zijn. De eerste producten die het gezamenlijk ontwikkelde platform gebruiken, worden in 2007 verwacht.

Dankzij het prestatievermogen van Intel-technologie kunnen tal van mogelijkheden en functies softwarematig geïmplementeerd worden. Hierdoor wordt de tijd die nodig is om nieuwe, innovatieve oplossingen op de markt te brengen, aanzienlijk bekort.

"De verschuiving naar een open platform creëert uitstekende kansen voor de automobielindustrie. Klanten kunnen direct profiteren van snelle, technologische ontwikkelingen in hun auto's", zegt Christian Morales, Vice President Sales and Marketing Group, General Manager, EMEA. "We zijn verheugd over deze samenwerking met Harman/Becker, een wereldwijd bekend leverancier van infotainmentoplossingen voor in de auto. De flexibiliteit, functionele diversiteit en betrouwbaarheid van Intel-producten maken deze bij uitstek geschikt voor toepassing in voertuigen."

Dr. Erich Geiger, Executive Vice President and Chief Technology Officer bij Harman International, zegt: "De hoge verwerkingskracht en het lage stroomverbruik van Intel Centrino mobiele technologie biedt de functionaliteit en het prestatieniveau die bij uitstek geëigend zijn om te voorzien in de behoeften van de automobielindustrie. Geïntegreerde applicaties, zoals volledig digitale audio/videosystemen, navigatie, telematica en systemen die de bestuurder ondersteunen, zullen de veiligheid, het gemak en het rijcomfort verbeteren. Dankzij deze stap krijgen consumenten meer keuze op het gebied van entertainment en diensten, terwijl autofabrikanten hun service en diagnosemogelijkheden kunnen verbeteren. Het besturingssysteem is gebaseerd op QNX R-TOS en ondersteunt het bliksemsnel opstarten van computertoepassingen en netwerkgebruik in de auto.."

Op basis van deze technologie zal Harman krachtige, schaalbare oplossingen ontwikkelen voor klanten over de hele wereld. De overstap naar een open platform past binnen de visie van het bedrijf om de werelden van thuis- en auto-entertaiment in de nabije toekomst bij elkaar te brengen. De geavanceerde productietechnologieën van Intel, zoals het 65nm procédé, zorgen voor oplossingen met een hogere dichtheid van componenten en een betere integratie van functies.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op http://www.intel.com/pressroom.

Over Harman International Industries
Harman Industrial Industries, Incorporated, is een toonaangevend leverancier van kwalitatief hoogwaardige hi-fi audioproducten en elektronische systemen voor de automobiel-, consumenten- en zakelijke markten. Harman International Indiustries is genoteerd aan de New York Stock Exchange als 'HAR'. Meer informatie is te vinden op http://www.harman.com.Ingezonden persbericht