Ingezonden persbericht


Miljoenhuizen.nl lanceert grootste woningen zoekmachine van Nederland.

Samenvatting:

Miljoenhuizen.nl is de eerste woningen zoekmachine met


· meer dan 100.000 links naar koopwoningen


· informatie over vraagprijsontwikkeling per woning


· gemiddelde vraagprijsontwikkeling per plaats


· RSS feeds van woningen


· Weblog functie per woning

Amsterdam, 16 Maart 2006. Miljoenhuizen.nl is de eerste site waarmee gezocht wordt in vrijwel het complete landelijke aanbod van koopwoningen. Terwijl funda.nl alleen zoekt in het aanbod van NVM makelaars, geeft miljoenhuizen.nl ook het aanbod van VBO, LMV en onafhankelijke makelaars weer. Daarmee is miljoenhuizen.nl de enige site waarmee meer dan 100.000 koopwoningen gevonden kunnen worden en bovendien wordt belangrijke informatie gegeven die op geen enkel andere site te vinden is.

Net als bij een gewone zoekmachine kan de huizenzoeker een aantal zoektermen opgeven en wordt hem/haar een lijst getoond van woningen met deeplinks naar makelaar sites.

Miljoenhuizen.nl is de eerste die ook andere informatie presenteert die van belang is voor de huizenzoeker, zoals de tijd dat de woning te koop staat en eerdere wijzigingen in de vraagprijs. Hiermee wil Miljoenhuizen.nl de huizenmarkt transparanter maken.

Ook bestaat de mogelijkheid om een email abonnement te nemen op woningen in een bepaalde stad, postcodegebied en/of prijsinterval. Woningzoekster Anne uit Utrecht zegt hierover "Ik vind het grote aanbod op de site een voordeel boven andere huizen sites. De e-mail service heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn huis gevonden heb, aangezien ik dagelijks het op mij toegespitste aanbod in de mail bekeek en er daardoor als eerste bij was!". Deze woningen worden ook als RSS feed aangeboden.

De laatste nieuwe (weblog-achtige) mogelijkheid is het geven van commentaar op specifieke koopwoningen die men kent. Zo voegt een bezoeker over een huis in Tilburg toe: "Dit appartement is werkelijk schitterend en voorzien van alle luxe. Het is dat het voor ons een brug te ver is (financieel) anders hadden we zeker gekocht!! ......" Na goedkeuring door een moderator van miljoenhuizen.nl werd deze reactie onder de woning vermeld. Tot slot houdt miljoenhuizen.nl per plaats de ontwikkeling van de gemiddelde vraagprijs bij. De vraagprijs is landelijk 1% gedaald de laatste vier maanden. Per makelaar wordt aangegeven hoeveel woningen te koop staan en voor welke gemiddelde prijs. Voor de geïnteresseerde is er een speciale rubriek met de duurste koopwoningen van Nederland en aangeboden woningen van bekende Nederlanders.

De reacties op de komst van miljoenhuizen.nl zijn vooralsnog gemengd: Marcel Talsma, makelaar te Ede reageert: "Goed initiatief, want daarmee wordt de markt transparanter en wordt het overzichtelijker voor de woningzoekenden. Voor de makelaar is het een hulpmiddel om de huizen nog beter te presenteren aan het publiek." De VBO meldt dat deze nieuwe technieken "... helaas volkomen legaal zijn.", aldus Dick Hoogeboom.

Algemeen:

Site: http://www.miljoenhuizen.nl
Geschiedenis: miljoenhuizen.nl is een onderdeel van klup.nl, een bedrijf dat sinds 2000 informatie verzamelt betreffende verschillende thema's, zoals nieuws, bedrijven en woningen. Contactpersoon: NCJ Schoonderwoerd
Telefoon: 06-44126682
Email: support@klup.nl