Datum: 16 maart 2006

Katwijk Politie treft hennepkwekerij aan De politie van Katwijk is op donderdagochtend 16 maart een bedrijfspand aan de Valkenburgseweg binnengetreden. Volgens informatie die de politie ten ore was gekomen, bevond zich daar een hennepkwekerij. Samen met de NUON en de recherche werd het pand bezocht. De agenten troffen in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met ongeveer 1200 plantjes verdeeld over twee etages. De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden de kwekerij gerund te hebben. Een 38-jarige Hagenees en een 36-jarige Delftenaar zullen door de politie gehoord worden. De hennepkwekerij is ontmanteld door een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op de Lage Rijndijk waarbij een scooter en een personenauto betrokken waren. De 16-jarige scooterbestuurder uit Leiden reed op donderdag 16 maart omstreeks 06.40 uur, over de Lage Rijndijk in de richting van Leiderdorp. Voor hem reed een 36-jarige automobilist uit Leiden. De automobilist wat zojuist de bocht om gereden en moest nog snelheid maken. De scooter was niet in staat om snelheid te minderen en botste achterop de auto. De scooter kwam hierdoor ten val en liep hierbij enkelletsel op.

Bergambacht Aanhouding na insluiping in woning De politie van Twente heeft een 36-jarige man uit Neumunster (D) aangehouden voor insluipingen. De politie van Hollands Midden was de verdachte ook op het spoor na een soortgelijke insluiping in een woning aan de Zuidbroek. Op donderdag 3 november 2005, omstreeks 09.15 uur, sloop de verdachte de woning binnen, terwijl de bewoners thuis waren. Hij werd opgemerkt door de bewoonster die de man in de slaapkamer van het huis aantrof. De man is rustig op het verzoek van de vrouw naar buiten gelopen en is in zijn auto in de richting van de molen gereden. De politie werd ingeschakeld. Agenten maakten in de omgeving een zoekslag maar troffen de man niet meer aan. Terug gekomen bij de woning bleek dat de man geld buit had gemaakt nadat hij het huis was binnengeslopen. Op basis van het kenteken wat de bewoonster had opgeschreven kwam de politie de man op het spoor. Hij werd als verdachte gesignaleerd. Gisteren kwam de melding dat de politie van Twente de man had aangehouden. De verdachte is inmiddels gehoord inzake de insluiping in Bergambacht en heeft bekend. De verdachte zal eerdaags voor de rechter-commissaris geleid worden.

Bergambacht Milieucontrole loopt uit de hand Agenten hebben op woensdag 15 maart, omstreeks 15.15 uur, een 52-jarige man uit Bergambacht aangehouden. De agenten gingen samen met een milieucontroleur van Midden Holland bij zijn bedrijf aan de Ambachtstraat langs. De controle was aangekondigd, de man had toen al laten weten niet van een visite gediend te zijn en uitte dat in sterke verbale woorden. Ook op dat moment wilde de man de agenten niet toelaten tot zijn terrein, en gaf daar wederom verbaal kennis van. Hij bedreigde en beledigde de agenten. De milieucontroleur mocht na overleg met de man zijn werk doen. Op het moment dat de milieucontroleur klaar is en de agenten met hem willen vertrekken, bedreigd de man wederom de agenten. De agenten besluiten de man hierop aan te houden waarop andere werknemers zich ermee gaan bemoeien. Omdat zij de agenten de aanhouding beletten worden ook zij aangehouden. De twee werknemers zijn op het bureau gehoord en weer in vrijheid gesteld. De 52-jarige man is in verzekering gesteld.

Moordrecht Dokterstas weg na auto-inbraak

Woensdag 15 maart werd, tussen 18.25 en 19.10 uur, ingebroken in een auto op het parkeerterrein bij het zwembad aan de Zuidplaspolderweg. Men heeft een ruit ingeslagen waarna er een zwarte dokterstas met diverse soorten medicijnen werd weggenomen. De politie is op zoek naar de daders en verzoekt getuigen van de inbraak of vinders van de medicijnen contact op te nemen met de politie. De medicijnen kunnen bij ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn.

--- einde berichten ---
---

---- --