Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 maart 2006

Westendorp - Bestuurder raakt gewond

Een 32-jarige automobilist uit Harrveld is woensdagavond (15/3) rond 21.10 uur gewond geraakt. De Harrevelder reed over de Doetinchemseweg vanaf Doetinchem. Door onbekende oorzaak kwam hij aan het slingeren en botste tegen een boom en werd uit de auto geslingerd. De man werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij bleek te hebben gedronken en in het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen.

Doetinchem/Zelhem - Drankrijders betrapt

Een 37-jarige automobilist uit Halle bleek afgelopen nacht (16/3) rond 01.55 uur bij een controle op de Bilderdijkstraat in Doetinchem onder invloed van alcohol. De man blies 1,2 prom. En kreeg een boete.

Bij een controle op de Rondweg in Zelhem blies afgelopen nacht (16/3) rond 01.20 uur een 32-jarige automobilist uit Doetinchem 1,1 prom. De man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt voor beide feiten proces verbaal op.

Winterswijk - Controle blauwe zone

Agenten van het politieteam Winterswijk hebben woensdagmorgen (15/3) gecontroleerd op het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone aan de Spoorstraat. Hierbij werden 15 boetes uitgeschreven. De politie gaat vaker controleren op het gebruik van de parkeerschijf.

Didam - Reeks auto-inbraken

In de nacht van dinsdag op woensdag (15/3) werd in zeker drie auto's ingebroken. Dit gebeurde in de Zuivelstraat, de Wilhelminastraat en de Korte Spruit. Van de auto's werd een ruit vernield. Weggenomen werd een laptop. Verder werd getracht een versterker weg te nemen.

Didam - Bij bedrijven ingebroken

Bij een bedrijf aan de Parallelweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag (15/3) ingebroken. Van het pand werd een ruit vernield. Weggenomen werd een laptop. In een pand aan de Hogenendseweg werd in dezelfde nacht ingebroken. Hier werden twee computerkasten en een geldkistje weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Doetinchem - Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Gildenstraat werd woensdagavond (15/3) ingebroken. Dit moet gebeurd zijn rond 23.20 uur. Om op het terrein te komen werd het slot van een toegangshek vernield. Via een ventilatiekast wist men het pand binnen te komen. Weggenomen werd een kluis met daarin een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Dinxperlo - Inbraak in winkel

In een winkel aan de Kerkstraat werd afgelopen nacht (16/3) rond 02.45 uur ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur met grof geweld open te breken. Weggenomen werd een onbekende hoeveel rookwaar. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --