Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek gestart naar overval man in woning

Druten, 16-03-2006 o De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van een overval in een woning. Woensdag tussen 15.45 uur en 16.00 uur zou een 27-jarige Drutenaar in zijn woning aan het Ambtshuisplein door twee nog onbekende mannen zijn overvallen. Toen de man de deur opendeed werd hij neergeslagen. De daders doorzochten de woning en gingen er met een mobiele telefoon en diverse medicatie (in tabletvorm) vandoor.

Door de klap raakte de 27-jarige buiten bewustzijn. Toen het slachtoffer bijkwam waarschuwde hij de politie. Die ging meteen ter plaatse en startte met een buurtonderzoek. De Technische Recherche heeft een sporenonderzoek verricht.

Van het signalement van de daders is het volgende bekend:

Dader 1:

* een blanke man van 30 à 35 jaar

* lengte ongeveer 1.85 - 1.95 m

* fors postuur

* kort donker haar

* stoppelbaard en ongeschoren gezicht

* de man droeg een trainingspak

Dader 2:

* een man met licht getinte huidskleur van ongeveer eind 20
* lengte ongeveer 1.73 m

* normaal postuur

* kort donker haar

* stoppelbaard

* de man droeg een trainingspak

De politie vraagt getuigen die menen een van de daders te kennen of herkennen op basis van de signalementen of mensen die woensdagmiddag iets opvallends hebben gezien in de buurt van het Ambtshuisplein om contact op te nemen met het politieteam Maas en Waal. Ook als mensen medicijnen vinden die ergens zijn achtergelaten worden zij verzocht dit aan de politie te melden. (08)