Gemeente Amerongen


Dag van de Leerplicht: Neem t niet te licht

Een paar dagen eerder op vakantie, een dagje winkelen of een paar uurtjes spijbelen in plaats van het volgen van lessen op school. Dit lijkt onschuldig, maar dat is het niet.
Het is zelfs volgens de Leerplichtwet verboden. Daarom organiseerden gemeenten in Nederland op donderdag 16 maart voor de derde keer de nationale Dag van de Leerplicht. Onder het motto Leerplicht: Neem t niet te licht vroegen gemeenten aandacht voor schoolverzuim en leerplicht. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug werden alle leerlingen van groep 8 bij deze actie betrokken. Zij ontvingen van hun leerkracht informatie over de leerplicht en een pen met opschrift om de leerplicht niet te vergeten.

Op de foto ziet u de kinderen van groep 8 van de Christelijke Jenaplanschool De Kring in Driebergen. Ook hebben zij aandacht besteed aan de Dag van de Leerplicht. Nadat meester Pieter uitleg gaf over het belang van de leerplicht, gaven de kinderen zelf enkele redenen aan waarom je kan gaan spijbelen. Daarna gingen de kinderen vol enthousiasme op de foto.