Gemeente Amsterdam

Snelle terugkeer markt op Bos en Lommerplein

16 maart 2006
---
Stadsdeel Bos en Lommer

Vanaf 21 maart is de markt van Bos en Lommer weer terug op het Bos en Lommerplein. Dit heeft het Dagelijks Bestuur en Stadsdeelraad besloten. Hiermee is de eerder besloten tijdelijke verhuizing van de markt naar het Gulden Winckelplantsoen van de baan.

Het zal nog enkele maanden duren voordat het herstel van de markt definitief is. Met een aantal tijdelijke maatregelen is het plein weer geschikt om er de markt te houden. Fortis, eigenaar van het complex met de parkeergarage, en de Brandweer hebben aangegeven dat met deze tijdelijke maatregelen het plein veilig is. Na toetsing heeft het stadsdeel vastgesteld dat het plein weer kan worden vrijgegeven voor de markt.

Bos en Lommerplein Begin februari verzakte het Bos en Lommerplein enkele centimeters. Oorzaak hiervan was een constructiefout in de ondergelegen parkeergarage. Het risico op verdere verzakking is met de tijdelijk maatregelen uitgesloten. Eigenaar van het complex, Fortis, verwacht dat het definitieve herstel van het plein over enkele maanden afgerond kan worden.