Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten donderdag 16 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 16-03-2006

Brandstichting auto opgelost

Purmerend, woensdag 15 maart 2006.

De politie denkt met de aanhouding van een 19-jarige man uit Purmerend een brandstichting te hebben opgelost. In juli 2005 werd in de vroege morgen op de Overlanderstraat een knal gehoord waarna bleek dat de achterzijde van een auto in de brand stond. De afdeling forensische opsporing heeft het voertuig onderzocht op sporen van brandstichting. Er werd een buurtonderzoek gehouden en getuigen werden gehoord. De verklaringen en technisch bewijs hebben uiteindelijk geleid tot de aanhouding. Een ruzie tussen twee mannen heeft vermoedelijk tot de brandstichting geleid. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche is nog niet klaar met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Jongen mishandeld op fietspad

Wormerveer, woensdag 15 maart 2005, 14:09 uur.

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Wijdewormer en zijn 14-jarige zusje aangehouden als verdachten van mishandeling en openlijke geweldpleging. Na een melding werd op het fietspad aan de Provincialeweg Zaandam-Castricum een 15-jarige jongen uit Wormerveer aangetroffen die meldde dat hij was geschopt en geslagen door schoolgenoten. Het meisje bleek al snel geen verdachte te zijn maar getuige van het geweld. Een tweede verdachte, een 14-jarige jongen uit Wormer, ging donderdag vrijwillig mee naar het bureau. Na verhoor van getuigen bleek dat de jongens vermoedelijk na een woordenwisseling met elkaar op de vuist waren gegaan. De jongen uit Wormerveer werd tegen de grond gewerkt en kreeg van de 14-jarigen nog schoppen waardoor hij een kneuzing aan zijn rug opliep. Aanleiding tot het geweld was vermoedelijk een scheldpartij tussen de jongens. De verdachten werden na verhoor heengezonden.

Alcohol

Zaandam, donderdag 16 maart 2006, 02:34 uur.

De politie heeft een 33-jarige Zaandamse op de Coentunnelweg (A8) aangehouden wegens autorijden met drank op. Bij controle blies zij 0,95 promille, bijna tweemaal de maximaal toegestane hoeveelheid. Na verhoor werd de vrouw met een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal heengezonden.

Winkeldief

Zaandam, woensdag 15 maart 2006, 17:48 uur.

Een 48-jarige man uit Zaandam werd door de beveiligingsdienst van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg aangehouden en overgedragen aan de politie als verdachte van winkeldiefstal. De man had goederen over een hek naar een plaats buiten de bouwmarkt gegooid, kennelijk met de bedoeling ze daar later op te halen. De man werd na verhoor met een bekeuring heengezonden. De goederen zijn terug naar de eigenaar.

Man met pistool aangehouden

Purmerend, donderdag 16 maart 2006, 06:57 uur.

De politie heeft op het Tramplein een 41-jarige man uit Purmerend aangehouden die zou hebben lopen zwaaien met een vuurwapen. Toegesnelde agenten troffen een man aan die voldeed aan het door een getuige opgegeven signalement. Bij fouillering kwam er een alarmpistool uit de kleding te voorschijn. De verdachte werd ingesloten en het wapen werd in beslag genomen.

Huiselijk geweld

Zaandam, woensdag 15 maart 2006.

De politie heeft een 52-jarige man en zijn 44-jarige vrouw aangehouden als verdachten van mishandeling. Agenten ontdekten bij de huiselijke ruzie dat de vrouw vermoedelijk de man met een mes had gestoken waardoor hij een kleine wond in de schouder opliep. De man zou zijn vrouw voordat hij werd gestoken bij de keel hebben gegrepen waardoor zij striemen in de nek kreeg. Beide verdachten werden ingesloten en het mes werd in beslag genomen.

Accordeon

Wormerveer, donderdag 16 maart 2006, 10:50 uur.

Een 40-jarige Oost Europeese man is op het Marktplein door de politie aangehouden omdat hij op straat muziek maakte zonder vergunning van de gemeente. Een winkelier zat al enige tijd te 'genieten' van de artiest en belde de politie. De man moest een bekeuring van 100 euro betalen en werd vervolgens overgedragen aan de vreemdelingenpolitie omdat hij waarschijnlijk illegaal in Nederland verblijft.

Controle

Edam, Volendam, Purmerend en Oosthuizen, woensdag 15 maart 2006, 13:01 uur.

De politie heeft bij een snelheidscontrole op de Oosterweg in Edam woensdagochtend 28 voertuigen op de foto gezet die de maximumsnelheid van 60 km per uur negeerden. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur en de radarrauto stond opgesteld in de richting Edam. Bij een bromfietscontrole in Volendam werden vijf brom- snorfietsers bekeurd omdat hun voertuig op de rollenbank te veel vermogen gaf. Eén bestuurder kreeg een boete omdat het bromfietscertificaat niet werd getoond. In Oosthuizen werd een 18-jarige automobilist uit Avenhorn bekeurd omdat zijn auto veel te veel lawaai maakte. Een geluidsmeting leverde 18 decibel overschrijding van de limiet op. De man heeft enkele weken de tijd gekregen om het geluid naar de wettelijke norm terug te brengen. De man uit Avenhorn had ook een honkbalknuppel voor het grijpen. Het wapen werd in beslag genomen en ook hiervoor werd bekeurd. Bij een verkeerscontrole in Purmerend op de Laan der Continenten en de Gorslaan werden totaal 19 bestuurders opgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Een bestuurder die de telefoon in de hand had onder het rijden werd beboet.

Controle

Zaanstad, woensdag 15 maart 2006, 15:06 uur.

Bij een verkeerscontrole op de Provincialeweg in Krommenie heeft de politie 11 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder werd bekeurd omdat er werd gereden met de telefoon in de hand. Een ander werd beboet omdat de hulpkoppeling niet op de juiste wijze tussen de aanhanger en het trekkend voertuig was bevestigd. Op dezelfde weg op een 80 km gedeelte heeft de radarauto 23 voertuigen van overtreders gefotografeerd. In Zaandam werd gecontroleerd op de Hoofdtocht. Negen bestuurders kregen een bekeuring voor negeren van de snelheidslimiet van 50 km per uur, drie droegen geen gordel, één beller en een onjuist bevestigde losbreekreminrichting. Op de Ds. M.L. Kingweg werden 40 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Vier hadden het veiligheidsmiddel niet omgeklikt en werden daarvoor bekeurd. Bij het inrijverbod op de Rozengracht werden in de middag zes boetes gegeven. Op een eenrichtingsweg werden 8 bestuurders bekeurd die in de verkeerde richting reden. Vijf bekeuringen gingen naar bestuurders of inzittenden die geen gordel droegen. In Wormerveer werden woensdagavond op de Provincialeweg Westzaan-Westgrafdijk vier bekeuringen uitgeschreven. Twee gordels, één helm en één beller.

Inbraak winkel

Purmerend, donderdag 16 maart 2006, 09:09 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een schoenenwinkel aan de Hoogstraat die vermoedelijk heeft plaatsgevonden in de nacht van woensdag op donderdag. Men is vermoedelijk aan de achterzijde van de winkel omhoog geklommen en via een verwijderd dakraam naar binnen gegaan. In het pand werden meerdere inbraaksporen aangetroffen. Het is nog niet bekend wat en of er iets is meegenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een nader sporenonderzoek in.

Laatst gewijzigd 16-03-2006 16:15 | © Politie Zaanstreek-Waterland |