Verzamelpersberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 16-03-2006

Dronken mannen aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagavond zijn op de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch een 24-jarige man uit Brussel en een 29-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden. De 29-jarige bestuurder veroorzaakte bijna een aanrijding en werd daarop staande gehouden door de politie. Hij en zijn passagier bleken behoorlijk dronken te zijn. De Hagenees kon zich niet identificeren en de auto bleek voor en achter te zijn voorzien van verschillende Belgische kentekens. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De bestuurder had ongeveer drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Man moet 21 dagen uitzitten

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 22-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch in de Jeroen Boschtuin in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte bleek voor diverse overtredingen nog een boete van 21 dagen uit te moeten zitten. Hij is ingesloten.

Met slok op achter het stuur

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 60-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op de Oude Vlijmenseweg in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Man aangehouden voor diefstal schaar

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 28-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd betrapt toen hij een schaar in zijn jaszak stopte. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Drinken op straat

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 27-jarige man uit Drunen op het Stationsplein in s-Hertogenbosch bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

Autobrand

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is de auto van een 30-jarige inwoner uit Eindhoven op de Rietveldenweg, bovenop het viaduct van de A59 in s-Hertogenbosch spontaan in brand gevlogen. De brandweer heeft de brand geblust.

Man knipt beveiligingsweaver van broek

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is een 50-jarige man uit Eindhoven in een warenhuis aan de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch op heterdaad betrapt toen hij probeerde een spijkerbroek te stelen. Een verkoopster hoorde dat de man een beveiligingsweaver van de broek afknipte en sprak hem aan. De man verliet daarop de winkel en is korte tijd later door agenten aan de hand van het signalement op de Schapenmarkt aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is een 38-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats in het Gezondsheidscentrum aan de Palmboomstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor huisvredebreuk. De man was ongevraagd in de wachtkamer gaan zitten en viel bezoekers en medewerkers lastig. Hij wilde zich na een vordering daartoe niet verwijderen en is aangehouden en ingesloten.

Huppelend reetje op de snelweg

Boxtel Surveillerende agenten troffen woensdagmiddag op de rijksweg A2 in Boxtel een reetje aan. Het beestje huppelde bij de nadering van de agenten over het eerste hek en kroop onder een andere omheining door. Verantwoordelijke instanties hebben inmiddels maatregelen getroffen om dat in de toekomst te voorkomen.

Man aangehouden voor heling aanhangwagen

Uden Donderdagmiddag heeft de politie een 26-jarige inwoner uit Uden op de Berkendonk in zijn woonplaats aangehouden voor heling cq. diefstal. De man was bezig een grote zo goed als nieuwe aanhangwagen onder een zeil te zetten. De verdachte kon geen plausibele verklaring geven voor de herkomst aan de aanhangwagen. Hij is aangehouden en ingesloten. De aanhangwagen is inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Winkeldieven aangehouden

Uden/Veghel Op de Galerij in Uden heeft de politie woensdagmiddag een 15-jarige meisje in haar woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had getracht make-up te stelen, maar werd betrapt.

Op de Hoofdstraat in Veghel werd diezelfde middag een 15-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden. Hij had getracht zeven batterijen te stelen.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

Veghel Woensdagavond heeft op de Leeuwenhoeckweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een ligfietser en een bedrijfsauto, waarbij de ligfietser uit Vught (leeftijd onbekend) aan zijn voet gewond raakte. De ligfietser kwam uit het Gezellepad. Hij negeerde een stopbord en reed vervolgens de weg op, waarna hij tegen de auto botste van een 28-jarige man uit Heeswijk Dinther, die kwam uit de richting van de Huygenweg. De ligfietser is met zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee man aangehouden voor poging autodiefstal

Oss Op de Galliersweg heeft de politie donderdagochtend een 28-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige man uit Lelystad aangehouden voor poging diefstal van een auto. De mannen stonden bij een auto waarvan de ruiten ingeslagen waren. Een voorbijganger vertrouwde het niet en belde de politie omdat hij vermoedde dat beide mannen de auto wilden stelen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De auto is in beslag genomen.

Man moet zitten wegens openstaande boetes

Oss Op de Molenweg heeft de politie donderdagmorgen een 40-jarige Ossenaar aangehouden. De man had nog voor een bedrag van 1638,76 euro aan boetes openstaan, wat gelijk staat aan 112 dagen zitten. De man is overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau te Den Bosch en daar ingesloten.

Baldadig Ossenaartje (14) betrapt

Oss - Woensdagmiddag heeft de politie bij basisschool De Bussel een 14-jarige Ossenaartje betrapt op vandalisme, dan wel baldadigheid. Het Ossenaartje probeerde het sluitwerk van een hek te forceren middels duwen en trekken. De jongen wordt voorgedragen voor strafafhandeling bij Buro HALT.

Onder invloed

Heeswijk Dinther Op de Meerstraat heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk een 23-jarige automobilist uit Nuland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie zag dat de man in zijn auto een zelfgemaakt steekwapen had liggen en heeft dit in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van deze man omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon tonen. Tevens wordt onderzocht of hij wel in het bezit is van een geldig rijbewijs want ook deze kon hij niet tonen. De man is ingesloten voor verhoor.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur. De auto van de man vertoonde dusdanige gebreken en is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Vrouw aangehouden voor belediging

Cuijk - Op de Spinding heeft de politie woensdagmiddag een 47-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor belediging. De vrouw zat in haar auto een sigaretje te roken. Toen de agenten aan haar vroegen of ze pech had met haar auto, schold ze de agenten uit.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert tijdens weekmarkt Mill

Mill Op de Schoolstraat in Mill heeft de politie woensdag zeven automobilisten bekeurd omdat zij niet de verplichte rijrichting volgden. Op woensdag is daar tussen 7.00 uur en 13.30 uur het gebod van de te volgen rijrichting van kracht in verband met de weekmarkt. Je mag dan niet de Burgemeester Verstraatenlaan inrijden, maar veel automobilisten houden zich hier niet aan. De politie waarschuwt inwoners van Mill om zich tijdens de weekmarkt aan de verplichte rijrichting te houden. Bij overtreding treedt de politie verbaliserend op. De boete voor overtreding bedraagt 50,=.