Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 16 maart

BREDA, 16 maart 2006

Twee Bredanaren aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft woensdag kort na 15.30 uur twee inwoners van Breda (23 en 22 jaar) aangehouden in een woning aan de Bijvang. Op basis van meldingen onderzochten agenten of er een hennepkwekerij in het pand gevestigd was. Uit onderzoek werd duidelijk dat de hennep recent geoogst was. Er werd onder meer restafval van hennep aangetroffen.De kwekerij is ontmanteld en ook werd een imitatiewapen in beslag genomen. Beide mannen mochten na verhoor weer vertrekken.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is woensdag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij probeerde rond 16.30 uur bij een sportzaak aan de Veemarktstraat een trui mee te nemen zonder te betalen, maar hij werd tegengehouden door winkelpersoneel. Uit verhoor bleek dat hij eerder bij een warenhuis in de buurt een kniptang had gestolen om zo de beveiligingslabels van de kleding te kunnen verwijderen. Na verhoor is de Bredanaar is vrijheid gesteld.

BREDA: Bij een supermarkt aan de Burcht is donderdag kort voor 11.00 uur een 49-jarige Bredase aangehouden. Zij wilde de winkel verlaten met thee, koekjes en kauwgum zonder die spullen af te rekenen. De vrouw kon na verhoor en het betalen van 125 euro boete het politiebureau weer verlaten.

Jeugdige graffitispuiters aangehouden

BREDA: Drie jongens van 14, 14 en 12 jaar zijn woensdag rond 20.30 uur tegen de lamp gelopen toen ze een muur in een brandgang aan de Tennisstraat wilden verfraaien met graffiti. Een buurtbewoonster had een van de jongens betrapt en staande gehouden. Agenten die ter plaatse kwamen, ontdekten al snel dat ook twee andere jongens erbij betrokken waren. Het drietal heeft de graffitispuiterij bekend en is na verhoor weer vrijgelaten. Zij mogen de bekende gang naar Buro HALT maken.

Inbrekers school laten buit achter door attente buurtbewoners

BREDA: Oplettendheid van buurtbewoners heeft woensdagavond voorkomen dat een inbreker(s) er met computers van een basisschool aan het Pastoor Pottersplein vandoor kon gaan. De omwonende zag een man in de buurt van de school met een tas sjouwen en vroeg hem wat hij aan het doen was. De buurtbewoner kreeg geen duidelijk antwoord, waarna hij naar binnen ging om de politie te bellen. Toen hij rond 21.00 uur weer buiten kwam zag hij dat de dief een computer en zijn fiets had achtergelaten. Ook eerder op de avond, zo rond 19.00 uur, zag een andere buurtbewoner een onbekende man zich verdacht ophouden nabij de school. Later zag hij die man een tas in de struiken gooien. Deze omwonende ging naar buiten en nam die tas met een computer mee. Uit onderzoek van de politie bleek dat de inbreker(s) een raam van de school heeft ingegooid en uit de centrale ruimte twee computers had meegenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Hagenaar (15) aangehouden na inbraak bedrijfspand

BREDA: Agenten hebben woensdagnacht na een stevige achtervolging een 15-jarige Hagenaar op de Mgr. Nolensplein. De politie kreeg kort na 03.00 uur een melding dat er bij een bedrijfspand aan de Rijsbergseweg werd ingebroken door vier mannen. Getuigen zagen de inbrekers met goederen naar buiten lopen. Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ze tegemoet gereden door twee autos. Na een achtervolging waarbij snelheden opliepen tot meer dan 100 km/uur, kwam de auto met de 15-jarige Hagenaar uiteindelijk op het Mgr. Nolensplein hardhandig tot stilstand tegen een stoeprand. De onbekende bestuurder en de Hagenaar renden weg, maar de jongen werd door agenten achterhaald. Hij gaf zich niet direct over en dreigde eerst nog met een koevoet. Pas toen agenten aangaven pepperspray te gaan gebruiken, konden ze hem aanhouden. Dat was tegen 03.20 uur. Hij is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.De auto waarin de Hagenaar zat, bleek eerder die nacht te zijn gestolen in Breda. De tweede auto die bij de inbraak betrokken is, werd elders in Breda teruggevonden en is gestolen in Oosterhout. De drie andere inbrekers zijn nog voortvluchtig.

Snelheidscontroles in Klundert en Prinsenbeek

BREDA: Bij snelheidscontroles in Klundert en Prinsenbeek zijn donderdag 209 bekeuringen uitgeschreven. Op de Niervaertweg in Klundert reden 357 passanten voorbij de controlepost; van hen reden er 66 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur, terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan. In Prinsenbeek, op de Schutsestraat, reden 143 passanten van in totaal 860 te hard. Terwijl 50 km/uur is toegestaan, werd als highscore 95 km/uur geklokt. Hier werden bovendien nog twee bestuurders bekeurd voor het overtreden van het daar geldende inhaalverbod.

Auteur: Andre van den Hul