Politie Midden- en West Brabant

persberichten district oosterhout (16-03-06)

OOSTERHOUT NB, 16 maart 2006

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

MADE: Een 53-jarige inwoner van Made werd door de politie opgepakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij de doorzoeking van zijn woning aan de Romboutstraat vond de politie op woensdag 15 maart een hennepkwekerij. De plantage was verdeeld over twee slaapkamer, respectievelijk ingericht met 120 en 133 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor vanwege het extreem hoge stroomverbruik in de bewuste woning. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. De verdachte vertelde bij het verhoor dat hij uit financieel gewin de kwekerij had opgezet. De man kreeg hij proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet.

GEERTRUIDENBERG: In de Havendijkstraat ontmantelde de politie een wietplantage bestaande uit 130 hennepplanten. Naast een aantal tips, was ook hier het extreem hoge stroomverbruik reden om de woning te doorzoeken. De bewoner, een 53-jarige man, werd door de politie opgepakt en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook hier zijn de aanwezige planten voor nader onderzoek bemonsterd en daarna in overleg met het Openbaar Ministerie vernietigd.

LAGE ZWALUWE: De politie verrichtte ook twee doorzoekingen van woningen in Lage Zwaluwe. Ook hier bestond de indruk dat er hennepkwekerijen aanwezig waren. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

WAALWIJK: De politie trof op donderdag 16 maart rond 09.00 uur in een woning in de Aubertstraat een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit 30 planten. De planten zijn door de politie in beslag genomen en daarna vernietigd. De politie arresteerde de 35-jarige bewoner, die een aantal jaren geleden ook al betrapt was op het kweken van hennep.Hij verklaarde dat hij de wiet voor eigen gebruik teelde. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

KAATSHEUVEL: Woensdagmiddag 15 maart verleende de politie assistentie aan een deurwaarder bij het betreden van een woning. Er was niemand in de woning aanwezig. Om de voordeur te openen was er een slotenmaker meegekomen. Op de bovenverdieping van de woning vonden de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij. De plantage bestond uit 117 planten. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Elektriciteitsbedrijf Essent sloot alle elektriciteit af en deed aangifte van diefstal van stroom. In de woning bleek ook een kleine brand te hebben gewoed. Dit bleek uit dat het plafond en een muur helemaal zwart geblakerd waren. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en is op zoek naar de bewoner van het bewuste pand aan de Binnenvaert.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

DONGEN: Woensdag 15 maart rond 15.00 uur heeft een medewerkster van een schoenenwinkel aan de Hoge Ham twee 17-jarige meisjes uit Rijen staande gehouden. De dames hadden twee paar schoenen in een tas gestopt. Gezamenlijk verlieten ze de winkel zonder dit te betalen. De meisjes zijn overgedragen aan de politie en zullen een taakstraf bij Bureau Halt moeten vervullen.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: Woensdag 15 maart hielden politiemensen van het team Dongen tussen 16.00 uur en 20.00 uur verkeerscontroles in de Eindsestraat en de Steenstraat. Hierbij werden 8 bekeuringen uitgedeeld.
- 3 keer geen licht op de fiets (boete 20,-)

- 3 keer geen gordel (boete 75,-)

- 1 keer APK vervallen

- 1 keer niet handsfree bellen (boete 130,-)

Einde berichtgeving.

Auteur: Jeroen Steenmeijer en Ilse Matthijsen