Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 14 maart

BERGEN OP ZOOM, 16 maart 2006

Snelheids- en verkeerscontroles

HUIJBERGEN: De politie hield op woensdag 15 maart een
snelheidscontrole op de Westerstraat. Tussen 13.45 uur en 14.30 uur passeerden 100 voertuigen, waarvan er 4 in overtreding waren.

OSSENDRECHT: Tussen 14.30 uur en 15.00 uur controleerde de politie op de bevrijdingsstaat op snelheid. Er passeerde slechts 12 bestuurders, die zich allemaal aan de maximumsnelheid hielden.

HOOGERHEIDE: Tussen 15.10 uur en 15.50 uur controleerde de politie 90 bestuurders op snelheid. Dit gebeurde aan de Ossendrechtseweg. Er zijn 4 overtredingen geconstateerd, waarvan er 4 in overtreding waren.

OUDENBOSCH: Op woensdag 15 maart hield de politie een
snelheidscontrole op de Duiventoren. Tussen 16.00 uur en 16.30 uur passeerden 35 voertuigen. Er is één overtreding geconstateerd. Ook op de Parklaan is tussen 16.00 uur en 17.00 uur gecontroleerd met behulp van een lasergun . Er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 78 km/u.

RUCPHEN: Tussen 11.15 uur en 17.00 uur zijn op woensdag 1192 voertuigen gecontroleerd op snelheid op de Zundertseweg. Hiervan waren er 63 in overtreding.

RUCPHEN: Op donderdag 16 maart controleerde de politie tussen 11.10 uur en 13.40 uur 619 voertuigen aan de Gebrande Hoeftstraat. Er zijn 99 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 110 km/u. Hier geldt een maximum van 60 km/u.

ROOSENDAAL: De politie hieldop woensdag 15 maart verkeerscontroles op diverse plekken in de genoemde gemeente. Er zijn 42 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, snelheidsovertreding, vervallen APK-keuring. Ook is een automobilist bekeurd voor het besturen van een motorvoertuig, terwijl hij een volledige rijontzegging heeft.

Politie neemt aangiften op van inbraak

SINT WILLEBRORD: Tussen woensdag 15 maart 16.00 uur en donderdag 16 maart 03.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Matheus van den Eedenstraat. Aan de zijkant van de woning braken de daders een raam open en doorzochten het huis. Er is onder andere een vloerkleed en een horloge weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag 15 maart is er ingebroken in een woning aan de Weissenbruchstraat. Aan de achterzijde van de woning brak men een deur open. De inbrekers doorzochten verschillende vertrekken en namen onder andere een laptop en een horloge weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Op woensdag 15 maart is er omstreeks 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Ludwigstraat. De daders kwamen via een plat dak aan de achterzijde van de woning bij een raam wat niet goed was afgesloten. Dit raam is opengebroken. Wat er ontvreemd is is nog niet bekend. De politie stelt een buurt- en een sporenonderzoek in. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

ROOSENDAAL: Onbekenden gooiden in de nacht van woensdag 15 maart op donderdag 16 maart een ruit van een schoolgebouw aan de Meidoornlaan in. De daders probeerden via het raam een computer weg te nemen. Dit is mislukt. Reden hiervoor is vermoedelijk dat de computers verankerd waren.

ROOSENDAAL: Onbekenden braken op donderdag 16 maart in in een woning aan de Lucas van Leydenstraat. Aan de achterzijde van het huis is een deur geforceerd. De woning is doorzocht. Tot nu toe worden er geen goederen vermist. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt twee verdachten aan voor mishandeling

KRUISLAND: De politie hield op woensdag 15 maart twee mannen aan voor mishandeling. Op zaterdagmorgen 11 februari omstreeks 03.00 uur vond de mishandeling plaats op de Roosendaalseweg. Een 17-jarige inwoner van Roosendaal werd daar met behulp van ijzeren pijpen in elkaar geslagen door twee personen. De mishandeling vond plaats na een woordenwisseling in een horecagelegenheid eveneens in Kruisland. De 23-jarige man uit Wouw en de 21-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden en verhoord. De 23-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. De 21-jarige man is na verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Twee mannen aangehouden tijdens verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie gaf op woensdag 15 maart aan de Antwerpsestraatweg een auto een stopteken teneinde deze te controleren. De inzittenden, een man van 22 jaar en een man van 24 jaar, beiden uit Kapellen, overhandigde de politie zakjes met wiet. De politie nam de zakjes, met in totaal 24 gram wiet in beslag. De verdachten zijn verhoord op het politiebureau en hierna na betaling van een boete van respectievelijk 120,- en 150,- in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagavond 15 maart een 45-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor bedreiging. De man zou een groepje jongeren, dat op het Lourdesplein voetbalde, hebben bedreigd, zowel verbaal als met een bijl. Ook zou hij de jassen van de jongeren hebben meegenomen. De politie hield de man aan en nam aangifte van bedreiging op van een 20-jarige jongen uit Bergen op Zoom. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De jassen zijn terug gegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Politie neemt aangifte op van brandstichting

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft aangifte opgenomen van brandstichting aan de Anemoonstraat. Een onbekend gebleven persoon gooide vermoedelijk een brandend voorwerp door een kapot raam van een berging. Hierdoor is brand ontstaan. Een aantal bewoners van het flatgebouw moesten hun woning verlaten in verband met
rookontwikkeling. De brandweer bluste het vuur. In de berging is schade ontstaan door brand, rook en water. De brand is tussen woensdagavond 15 maart 20.00 en woensdag 03.00 uur gesticht.

Man aangehouden voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 15 maart een 35-jarige man aan voor het bedreigen van zijn ex-vrouw. De man zou op 19 februari zijn ex hebben bedreigd met een mes tijdens een ruzie. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie snapt drietal met drugs tijdens verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een verkeerscontrole aan de Churchillaan zag de politie dat een inzittende van een auto iets probeerde te verbergen. Bij controle bleek dat er in de auto 30 gram hennep en 5 gram hasj lag. De drie inzittenden van de auto zijn aangehouden. De drie, een 35-jarige man, 26-jarige man en een 32-jarige man, allen uit Antwerpen, zijn verhoord en met een bekeuring van 80,- in vrijheid gesteld. Ze deden afstand van de drugs.
Tijdens de verkeerscontrole, die plaatsvond op de Churchilllaan en de Rooseveltlaan tussen 13.00 uur en 14.00 uur, zijn 13 bekeuringen uitgedeeld.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

HOEVEN: De politie kreeg op woensdagmiddag 15 maart melding van een diefstal bij een winkel aan de Tuin van Gerlagh. Personeel zag hoe een man een artikel van bijna 14,- onder zijn kleding stopte en de winkel wilde verlaten. Het personeel sprak de man aan en belde de politie. De politie nam de 53-jarige man uit Hoeven mee naar het bureau voor verhoor. Hij is na betaling van een boete van 125,- in vrijheid gesteld.

Politie houdt jongeren aan voor brandstichting

OSSENDRECHT: De politie kreeg op donderdagmiddag 16 maart melding van een brand aan de Onze Lieve Vrouwe ter Duinlaan. Jongeren hadden in een leegstaand pand een kleine brand gesticht. Bij het zien van de politie zette de jeugd het op een lopen. De politie kon hen inhalen en hield een 13-jarige jongen uit Ossendrecht, een 13-jarige en een 12-jarige jongen uit Bergen op Zoom en een 12-jarige meisje uit Hoogerheide aan voor brandstichting. Na verhoor zijn de jongeren overgedragen aan hun ouders. Over de strafmaat zal later een beslissing genomen worden.

Politie verricht aanhoudingen voor drugsbezit

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie besteedde op woensdag 15 maart aandacht aan drugsoverlast in de genoemde gemeente. Op de Hoogstraat zijn twee Franse mannen van 21 jaar en 22 jaar staande gehouden. Bij controle bleken ze in bezit te zijn van ruim 300 gram hennep en 57 gram hasj. Beide zijn aangehouden en verhoord. Hen is een schikking van 1900,- per persoon aangeboden.
Kunnen ze hier niet aan voldoen, dan moeten ze binnenkort voor de rechter verschijnen.
In de Willemstraat zijn twee personen aangehouden in bezit van harddrugs, vermoedelijk cocaïne. De politie nam de drugs in beslag en nam de verdachten voor verhoor mee naar het bureau. Na verhoor zijn de 31-jarige vrouw uit Roosendaal en de 42-jarige man uit Bergen op Zoom met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg