Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Professioneel wedkantoor profiteert van Belgisch en Duits voetbalschandaal

16 maart 2006 - Het aantal klanten van het online wedkantoor Unibet is sinds de bekendmaking van het omkoopschandaal in het Belgische voetbal verdubbeld. Ook vanuit Nederland zijn inmiddels veel meer weddenschappen bij Unibet aangegaan.

Het voetbalschandaal heeft zich sinds gisteren ook uitgebreid naar Duitsland. Ruud Verdellen, Unibet marketing manager voor Nederland en Duitsland, verwacht dat hierdoor nóg meer spelers naar zijn website gaan. "De hele zaak van de vermoedelijk vervalste wedstrijden in de Belgische en Duitse competitie draait uit in ons voordeel. Spelers en trainers zouden zijn omgekocht om bewust met een bepaalde score te verliezen. Door vervolgens op die uitslag flink geld in te zetten, maakten de gokkers kans op flinke winsten. Dergelijke zaken kunnen bij ons niet gebeuren, omdat inzetten worden gescreend. Mocht er substantieel meer worden ingezet op een wedstrijd dan wordt die wedstrijd uit het assortiment gehaald. Onze klanten wedden liever op een eerlijke manier, dus bij een gerenommeerde partij als Unibet. Wij voldoen aan allerlei controles en als beursgenoteerd bedrijf worden we uiteraard door allerlei officiële instanties in de gaten gehouden."

Via het online wedkantoor Unibet kan er onder meer gewed worden op sportwedstrijden, maar ook op actuele zaken, zoals onlangs nog de gemeenteraadsverkiezingen.


Noot voor de redactie,