--------------------------------------------------------------------------
 Cybertrust onthult nieuwe management console voor Security Management  
                Programma                 
--------------------------------------------------------------------------

Herdoopte dienst herhaalt engagement inzake volledige oplossing voor continu beveiligingsbeheer Mijdrecht, 03/16/2006

Cybertrust, de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, introduceert vandaag officieel het Security Management Programma (SMP). SMP omvat een nieuwe management console en aanvullende diensten en functionaliteiten. Het certificatie- en evaluatieprogramma van Cybertrust, dat tot nu toe bekend stond als het Risk Management Program (RMP), was de eerste in zijn soort en heeft het grootste klantenbestand in de markt voor continu beveiligingsbeheer en -certificatie.
De nieuwe SMP beheersconsole biedt klanten de mogelijkheid om na te gaan hoe het staat met hun naleving van de regelgeving, hun kwetsbaarheid, hun taken en hun algemene risicotoestand, alsook hun nog geplande dienstactiviteiten. De gedetailleerde, toepasbare beveiligingsgegevens stellen klanten in staat om risico's in informatiebeveiliging te identificeren en prioriteren, zodat ze beter geïnformeerde en effectievere beslissingen kunnen nemen op het gebied van beveiligingsbeheer en besteding van IT personeel.

"Met jaarlijks duizenden kwetsbaarheden gerapporteerd, is het voor bedrijven vandaag een ware uitdaging om te bepalen welke effectief een risico vormen," zegt Counse Broders, research director bij Current Analysis. "Proactief beveiligingsbeheer is een waardevol instrument om bedrijven bij te staan in een zelfzekere en veilige bedrijfsvoering. Dat kan door reeds bestaande activa de beveiligingsvereisten te laten naleven, de blootstelling aan bedreigingen te minimaliseren en de kosten voor beveiligingsbeheer te beperken."

SMP is een programma-benadering van beveiligingsbeheer die het beveiligingsrisico van een organisatie beperkt, de algemene staat van beveiliging verbetert, een organisatie in staat stelt om aan te tonen welke inspanningen het doet om regelgevingen na te leven en rekening houdt met de investeringen die een bedrijf reeds gedaan heeft met betrekking tot mensen, processen en technologieën SMP biedt bedrijven een basis waarop ze een beveiligingsprogramma kunnen ontwikkelen dat effectief de echte risico's voor de computeromgeving van het bedrijf zal verminderen. Bovendien schermt SMP kritische systemen en informatie af van hackers, virussen en andere bedreigingen.

De management console verschaft SMP klanten extra garantie met betrekking tot de staat van hun informatiebeveiligingsprofiel. De centrale en webgebaseerde management console integreert gegevens over activa en kwetsbaarheid, taken voor beveiligingsbeheer en workflow processen in één enkele interface. Hierdoor kunnen de klanten hun inspanningen inzake beveiliging en naleving van de regelgeving binnen de onderneming doeltreffender beheren . Beveiligingsinspanningen worden automatisch geïntegreerd in een gecoordineerd, terugkomend proces.

"Het SMP van Cybertrust stelt organisaties in staat om proactief hun grootste beveiligingsprioriteiten te evalueren en in te plannen, zoals IT en operationele risico's ten opzichte van mekaar af te wegen, naleving van regelgeving bewerkstelligen en aantonen en beveiligingskosten onder controle houden," zegt Jeroen Kroon, country manager van Cybertrust Nederland. "Door de toevoeging van de management console aan het SMP, kunnen klanten makkelijk nagaat hoe het met het beveiligingsrisico van hun volledige organisatie is gesteld en hun status meedelen aan aandeelhouders, management en bedrijfsrevisoren."

Bijkomende informatie over het Security Management Programma is beschikbaar op: http://www.cybertrust.com/solutions/security_management_program.

--------------------------------------------------------------------------
                  END                  
--------------------------------------------------------------------------

Over Cybertrust
Cybertrust is de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging en levert diensten die kritieke gegevens beveiligen, identiteiten beschermen en klanten helpen bij het demonstreren van voortdurende compliance. Cybertrust is gevestigd in Herndon, Virginia in de VS en heeft ruim dertig kantoren over de hele wereld. Cybertrust is een van de grootste leveranciers van informatiebeveiliging en wordt erkend als de wereldwijde marktleider in managed security services. Voor meer informatie, zie www.cybertrust.com.
© Cybertrust 2006. Alle rechten voorbehouden.
Cybertrust en Online Compliance Program zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Cybertrust Holdings, Inc. en/of haar dochtermaatschappijen en licentiegevers. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.
Als u meer informatie wilt of met een Cybertrust specialist wil spreken, kunt u contact opnemen met Jeanette De Wilde van NewsEngine PR op +31 20 567 2170 of via jeanette.dewilde@newsenginepr.com. Ref.:CYBER0068-3D3E8E