2e persbericht van donderdag 16 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 16-03-2006

Eindhoven: Vijftig keer door rood

De politie heeft donderdag tussen 9.45 en 12.20 uur verkeerscontroles gehouden op de kruisingen Hoogstraat en Franz Leharplein en Stratumsedijk en Elzentlaan. Er zijn vijftig automobilisten bekeurd die op de kruisingen het rode verkeerslicht negeerden. Door rood licht rijden komt de overtreder op 130 euro boete te staan. De kans bij een dergelijke overtreding op dodelijke afloop bij een aanrijding met een fietser of voetganger is bij een snelheid van 50 km/u 45%.

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmorgen tijdens een verkeerscontrole op de Noord Brabantlaan twintig bekeuringen opgemaakt. Er werd onder meer bekeurd voor het rijden door rood, negeren eenrichtingverkeer, negeren geslotenverklaring en het rijden zonder valhelm.

Bladel: Fietsster gewond bij verkeersongeval

Een 74-jarige vrouw uit Bladel is donderdag rond 14.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Victor de Bucklaan. Een 65-jarige automobiliste uit Bladel verleende de van rechts komende fietsster geen voorrang. De vrouw is met een gebroken knie naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.