Politie Gelderland-Zuid

Automobiliste komt op verkeerde weghelft en botst

Boven-Leeuwen, 16-03-2006 o Een 26-jarige automobiliste uit Druten kwam donderdagmorgen, rond 08.25 uur, met haar auto op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen twee tegemoetkomende voertuigen. Dit gebeurde op de Van Heemstraweg, tussen de Molenstraat en de Tesstraat, in Boven-Leeuwen. De vrouw liep bij de aanrijding beenletsel op.

De Drutense reed vanuit Beneden-Leeuwen richting Druten toen zij, naar eigen zeggen door vermoedelijk een black out, op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Hierdoor botste zij met haar auto tegen eerst een bedrijfsauto, bestuurd door een 59-jarige Nijmegenaar, en vervolgens nog een auto, bestuurd door een 38-jarige Drutenaar. De 26-jarige vrouw is met beenletsel per ambulance naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel vervoerd. De andere bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Team Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse en deed sporenonderzoek aan de weg en de betrokken voertuigen. De twee personenauto's moesten worden weggesleept. (08)