Gemeente Helden

Onderscheidingen in Helden

Woensdagavond 15 maart heeft burgemeester drs. A.M.P. Kleijngeld tijdens de laatste raadsvergadering van de huidige raad twee Koninklijke onderscheidingen lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt en een Insigne Verdiensten Helden.

De Koninklijke onderscheidingen gingen naar: de heer Peter van Horen (CDA) en mevrouw Ineke Benthem (IH82). De Insigne Verdiensten Helden was er voor mevrouw Lon Caelers-Bos (CDA).

Peter van Horen

De heer Van Horen was sinds 3 maart 1994 raadslid van Helden, vervolgens fractievoorzitter en vanaf 2002 plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Hij nam op 15 maart afscheid van de raad.

Hij is met zijn 40 jaar de jongste gedecoreerde in Helden en is werkzaam als ambtenaar openbare orde en veiligheid bij de gemeente Gemert-Bakel.

Daarnaast is hij al vele jaren verdienstelijk in het plaatselijke jeugdwerk, in de sport, rond carnaval en momenteel lid van het blaaskapellenfestival Beringe.

Hij is bestuurslid van de stichting gemeenschapshuis de Wiekslaag, is secretaris van de carnavalsvereniging De Beringse Kuus en coördinator van de zeven gezamenlijke Beringse buurtverenigingen.

Ineke Benthem

Mevrouw Benthem was sinds 1 mei 1990 raadslid van Helden en ook zij nam afscheid van de raad.

Tot 1992 was ze intercedente bij Dactylo uitzendbureau.

Ze was vier jaar secretaris van Volleybalvereniging Unisign en secretaresse en hoofdredacteur van Stichting Radio Helden en vanaf 1998 presentator bij omroep Peel en Maas, lid districtsgroep NVOBO en secretaris van Partij Nieuw Limburg.

Insigne Verdiensten Helden: Lon Caelers-Bos was raadslid vanaf oktober 1995 en nam net als Peter van Horen en Ineke Benthem afscheid van de raad.

Lon Caelers-Bos kreeg de speld en oorkonde voor haar sportief en democratisch ambassadeurschap voor Helden.

Lon Caelers-Bos is naast haar raadslidmaatschap een actief vrijwilligerster en heeft veel verdiensten in met name de tafeltennissport zoals bij Tafeltennisvereniging Koningslust.

Zij is trainster en speelde 12,5 jaar geleden tafeltennis in de ere-divisie en zelfs het nationale team. Zij speelde voor de Europacup en dat heeft Helden in de sportwereld en de media op de kaart gezet.

16-3-2006 12:14