Gemeente Den Haag

Wethouder Pierre Heijnen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid installeert donderdag 16 maart elf ambassadeurs van Werkbij. Dit zijn succesvolle ondernemers die positieve ervaringen hebben met hun gesubsidieerde medewerkers. Zij roepen andere bedrijven op ook te investeren in werknemers die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Werkbij is het reïntegratiebedrijf van de gemeente dat bemiddelt in banen voor Hagenaars die al een tijd werkloos zijn. Werkbij zoekt dit jaar nog voor meer dan 300 mensen werkgevers. Bedrijven kunnen subsidie ontvangen voor deze werknemers. Momenteel hebben ongeveer 700 bedrijven mensen van Werkbij in dienst. Het soort bedrijven is heel uiteenlopend: supermarkten, bouwketens, schoonmaakbedrijven, scholen, makelaars en culturele instellingen. Veel bedrijven zijn tevreden en nemen na afloop van het contract deze werknemers in dienst.

Sieb Steenbergen, aankomend ambassadeur en bedrijfsleider van Karwei bouwmarkt in Den Haag, zegt: 'Ik zie het als een plicht om mensen te helpen die in onze maatschappij moeilijk aan de slag komen. De investering in begeleiding en tijd wordt ruimschoots gecompenseerd door de subsidie die wij ontvangen. Ik roep andere werkgevers op ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Alle partijen worden daar beter van'.

Het mes snijdt aan twee kanten bij deze banen. Werkgevers krijgen de beschikking over goedkope arbeidskrachten en werknemers doen de broodnodige arbeidservaring op. Momenteel hebben ongeveer 1.650 medewerkers via Werkbij een gesubsidieerde baan bij een bedrijf in de Haagse regio. Den Haag maakt ook steeds meer werk van werkgeversbenadering. Sinds vorig jaar is er één speciaal telefoonnummer voor werkgevers (070 - 356 6769) die hier terecht kunnen met al hun vragen over gesubsidieerde arbeid. Ook de vernieuwde website van Werkbij, www.werkbij.nl, schept nog meer duidelijkheid over de mogelijkheden voor zowel werkgevers als werknemers.

U bent van harte uitgenodigd bij de installatie van deze ambassadeurs van Werkbij.