Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OP 16 MAART AL IN NEDERLAND.
EXCLUSIEVE WERELDPREMIERE 'INSIDE MAN' TUSCHINSKI AMSTERDAM

Amsterdam, 15 maart 2006 - De film 'Inside Man' die op 24 maart in Amerika in première gaat, is al eerder te zien in Nederland! Vanaf 16 maart begint in het Tuschinski in Amsterdam de wereldpremière, waarbij gedurende een week een exclusieve vertoning van 'Inside Man' te zien is.

Over de film
Keith Frazier (Denzal Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een bankoverval, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen). De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden nog gecompliceerder door de aanwezigheid van Madaline White (Jodie Foster), een effectenmaker met belangrijke connecties. Niets is wat het lijkt in dit kat-en-muisspel!

Reserveren voor deze exclusieve première kan via www.pathe.nl. De film op een extra bijzondere manier beleven? Bel 020-4281060 voor een VIP- of loveseat-arrangement!

Het fameuze theater Tuschinski in Amsterdam - al ruim 75 jaar een begrip in de filmwereld - is in 1911 opgericht door Abraham Tuschinski en opende haar deuren op 28 oktober 1921. Het Franse Pathé, inmiddels eigenaar van het gebouw, verschafte hem destijds de benodigde licentie en leverde materialen voor de bouw. Het theater is bedreven in de organisatie van grote evenementen: zo verzorgt Tuschinski de Europese galapremière van de James Bond films en onlangs de première van de film Rosenstrasse van Margarethe van Trotta. Voor meer informatie zie www.tuschinski.nl