Gemeente Harderwijk


Nieuwe buurtbus naar Sonnevanck succes

De nieuwe busverbinding tussen NS-station Harderwijk en Sonnevanck is een succes. Al kort na de start, half januari, zitten er dagelijks zo'n 40 mensen in de buurtbus en het aantal loopt nog per week op, ook door mond-tot-mondreclame. Buurtbuslijn 513 vult de leemte op die ontstond toen bus 104 een andere route kreeg. Tot grote tevredenheid van onder andere de bezoekers en medewerkers van Sonnevanck en bewoners rond de Hoofdweg/Deventerweg. De buurtbus, resultaat van nauwe samenwerking tussen de provincie Gelderland, de gemeente Harderwijk en busbedrijf BBA, wordt gereden door een team van vrijwillige chauffeurs.

De buurtbus rijdt zes dagen per week (niet op zon- en feestdagen) een uurdienst. De eerste rit vanaf het NS-station vertrekt om 7.51 (zaterdags 8.51) uur, de laatste rit om 17.51 (zaterdags 15.51) uur. Deze vertrektijden sluiten aan bij de treinen uit Amersfoort en Zwolle. Een retourtje kost, net als op de Stadsbuslijnen 1 en 2, slechts één euro. Betalen kan contant aan de chauffeur.

Ook voor de cursisten en medewerkers van het Bouw & Infrapark (voorheen SBW) uit het hele land is de nieuwe lijn vanaf het station een uitkomst. Speciaal voor hen zet de BBA in de ochtendspits aanvullend enkele grote bussen in om 7.51 uur, 8.21 uur en 9.51 uur. Ook deze bussen zijn voor iedereen toegankelijk, maar ze rijden niet verder dan de Ceintuurbaan.

Extra chauffeurs gevraagd De vorige week opgerichte vereniging van vrijwillige chauffeurs van buurtbuslijn 513 is wegens het succes nog op zoek naar enkele vrijwilligers die drie uur of meer per week de bus willen besturen. Kandidaten moeten tussen de 19 tot 63 jaar zijn, goed gezond zijn en in bezit van rijbewijs B. Informatie bij secretaris Keizerwaard van de buurtbusvereniging, tel. 410207 of via j.keizerwaard@hetnet.nl.