Persberichten districten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 16-03-2006

Poging straatroof

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Van Riebeeckstraat een poging beroving plaats waarbij een vrouw bijna het slachtoffer werd.

Omstreeks 13.15 uur wilde een 28-jarige vrouw uit Vianen met haar auto wegrijden bij een parkeerplaats toen plotseling haar rechter voorportier werd geopend. Een tot nu toe onbekende man pakte de tas van de vrouw van de voorstoel. Omdat het slachtoffer de tas aan de autogordel had vastgemaakt lukte het de verdachte niet om de tas mee te nemen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Cartesiusweg heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

De controle heeft ter hoogte van het spoorviaduct plaatsgevonden. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen en het rijden zonder rijbewijs.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op t Goylaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Op de kruising tGoylaan met de Scherpenburglaan reed een 61-jarige man uit Utrecht met zijn auto achter op de auto van een 66-jarige bestuurder uit Utrecht. In de auto van de 66-jarige man zat een 24-jarige vrouw uit Utrecht die gewond raakte aan haar nek. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De auto van de 61-jarige man was dusdanig beschadigd dat hij weggesleept moest worden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Oudenoord heeft de politie een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 maart zagen agenten een voertuig langzaam over de Oudenoord rijden. De bestuurder maakte een onzekere indruk en werd gecontroleerd. De 28-jarige bestuurder uit Frankrijk moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 560 ug/l uit. De Fransman kreeg een boete van 480 euro opgelegd en werd met een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd. Omdat de man aangaf het bedrag niet op dat moment te kunnen betalen werd zijn auto in beslag genomen.

Brandstichter aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft een getuige een jongen aangehouden omdat hij zag dat de jongen brand stichtte in een chemisch toilet.

Een 27-jarige getuige uit Utrecht zag omstreek 20.10 uur twee jongens brand stichten bij een chemisch toilet aan de Boerhaavelaan. De getuige bedacht zich geen moment en bluste de brand. De jongens bleven op de hoek staan en lachte de man uit.

Dit pikte de man niet en zette de achtervolging in. Uiteindelijk kon hij één van de jongens een 15-jarige jongen uit Utrecht aanhouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overdragen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Radbouwdkwartier heeft de politie twee minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.00 uur twee meisjes zich verdacht gedragen in de winkel. Op een gegeven moment werd gezien dat de dames een aantal spullen in hun zak stopten en de winkel wilden verlaten. Beiden meisjes - 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een Haltstraf.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de J.M. de Muinck Keizerlaan heeft de politie woensdagmorgen en snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 380 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 30 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 70 km/u.