Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Utrecht, 16-03-2006

Oorzaak brand villa Julianalaan bekend

BILTHOVEN De brand in een vrijstaande woning aan de Julianalaan afgelopen zondag, waarbij een bejaard echtpaar (84 en 83) om het leven kwam, is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door een elektrisch straalkacheltje in de douche.

Onderzoek door de technische recherche van de politie heeft aan het licht gebracht dat het straalkacheltje naar alle waarschijnlijkheid de hele nacht heeft aangestaan. Daardoor is de elektrische bedrading oververhit geraakt, waarna de woning binnen de kortste keren geheel in brand stond.

Politie en brandweer kregen om 07.19 uur de melding van de brand. Vanwege de gevaarzetting konden de hulpdiensten de woning niet betreden, waardoor hulp voor het echtpaar te laat kwam. Om 09.15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Wel werd nog lang nageblust. Omstreeks 12.15 uur konden de slachtoffers worden geborgen. De familie is inmiddels ingelicht over de oorzaak van de brand.

Verkeerscontrole

DE BILT/BILTHOVEN/GROENEKAN In een opvallende auto heeft de politie woensdagmiddag rond 15.00 uur een aantal uur gecontroleerd op verkeersgedrag. Daarbij stonden de agenten op meerdere locaties en zijn in totaal acht bekeuringen uitgeschreven.

Gecontroleerd werd op de Biltse Rading en Groenkanseweg in De Bilt, de Massijslaan, de Soestdijkseweg-Noord en de Gezichtslaan in Bilthoven en de Provinciale weg N234 in Groenekan. Vijf automobilisten werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen, twee belden niet-handenvrij en een overschreed de doorgetrokken streep.