Stork Groep NV

16-03-2006

Stork Prints en Fong's Industries vormen joint-venture voor textielrotatiedruksystemen

Fong's Industries (Hong Kong) en Stork Prints vormen een joint-venture op het gebied van productie, verkoop en service van textielrotatiedruksystemen en toebehoren. Inmiddels is dusdanige voortgang geboekt dat partijen een Memorandum of Understanding (MOU) hebben getekend en er vertrouwen in hebben binnen enkele maanden tot definitieve overeenstemming te komen. Voor Stork Prints is de samenwerking met Fong's de uitkomst van intensief onderzoek naar de beste mogelijkheid om de productie van analoge textieldrukmachines te concentreren in Azië, zoals in oktober 2005 al werd aangekondigd.

Stork Prints installeerde haar eerste textieldrukmachine in 1963, hetzelfde jaar dat Fong's werd opgericht. Met een gezamenlijke ervaring van meer dan 80 jaar zullen beide partijen hun leidende posities in de markten voor het bedrukken, verven en veredelen van textiel kunnen continueren.

Voor oprichter en bestuursvoorzitter van Fong's Industries, Fong Sou Lam, is het tekenen van de MOU een belangrijke stap voor Fong's en Stork: "Alleen betrouwbare
ondernemingen kunnen werkelijk profijt hebben van een partnership. Stork en Fong's zijn wereldwijd erkende en sterke merknamen. Dit is een win-win situatie voor onze bedrijven maar ook voor de markten."

Dick Joustra, directeur van Stork Prints: "Deze samenwerking ligt voor de hand en pakt voor onze wereldmarkten zeer positief uit. De bewezen technologie van Stork en de hoge kwaliteitsstandaard van Fong's vormen voor onze klanten een aantrekkelijke combinatie. Zij krijgen het beste van twee werelden."

Over Fong's Industries
Fong's Industries Co., Ltd. ("Fong's Industries") is genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. Het is een groep bedrijven die zich hoofdzakelijk concentreert op verschillende textielmachines onder de merknamen FONG'S THEN, XORELLA en MONFONGS, met research-, productie- en verkoopcentra in Hong Kong, Shenzhen (PRC), Duitsland en Zwitserland. Met 3.700 medewerkers werd in 2004 een totale omzet van circa HK$1,8 miljard (185 miljoen euro) gerealiseerd (www.fongs.com).

Over Stork Prints
Stork Prints, onderdeel van Stork N.V., bezet wereldwijd leidende posities op het gebied van ontwikkeling en productie van rotatiezeefdruksystemen en digitale systemen voor alle processtappen in het drukproces, voor zowel de textieldrukmarkt als de grafische drukmarkt. Het bedrijf is gevestigd in Nederland, met wereldwijd gespreide verkoopkantoren. In 2005 realiseerde de groep met 1.415 medewerkers een omzet van 200 miljoen (bij een totale Stork omzet van
1,8 miljard) (www.storkprints.com).

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75
back