Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 16 maart 2006

forwardIT wordt reseller van FrontRange Solutions

FrontRange Solutions, leverancier van oplossingen voor IT service management, customer relationship management (CRM) en customer contact technologie, is een partnership aangegaan met forwardIT. forwardIT richt zich volledig op verkoop, implementatie, onderhoud en support van de FrontRange oplossingen HEAT, IT Service Management en IT Infrastructure Management. Voor FrontRange Solutions betekent de samenwerking met forwardIT dat het partnerkanaal in Nederland steeds meer gestalte krijgt.

"Onze kracht is dat we een team van mensen hebben, dat zich al vele jaren met implementatie en onderhoud van HEAT heeft beziggehouden", zegt algemeen directeur Jon Pauw van forwardIT. "We kennen dus alle in's en out's van het product, waardoor we nieuwe en bestaande gebruikers van het pakket prima kunnen ondersteunen. FrontRange ontwikkelt HEAT als pakket voor IT helpdesks steeds verder. Vorig jaar heeft FrontRange bovendien de eerste ITIL-gecertificeerde en modulair opgebouwde IT Service Management Suite en de IT Infrastructure Management Suite op de markt gebracht. Omdat die volledig met HEAT geïntegreerd kunnen worden, ontstaat een geavanceerde en zeer complete oplossing voor IT beheer met modules voor onder meer self service, remote support, asset management, incident management, problem nanagement, change management, release management, configuration management en service level management. Het grote voordeel van de productlijnen van FrontRange is, dat ze zich niet alleen beperken tot technisch systeembeheer, maar ook alle processen en procedures voor ICT-beheer omvatten."

Volgens forwardIT is er in de markt steeds meer vraag naar goede en betaalbare oplossingen voor IT beheer. In veel organisaties worden vaak nog verschillende automatiseringsoplossingen toegepast en in stand gehouden, waardoor het beheer complexer wordt en vaak onnodig veel inzet van mensen en middelen vergt. ICT is in veel organisaties bovendien bedrijfskritisch en als de ICT-infrastructuur niet beschikbaar is, betekent dat enorme productiviteitsverliezen. Jon Pauw: "Aan de kwaliteit van infrastructuur, de ondersteuning vanuit de ICT-afdeling en aan de oplossing van problemen en storingen worden steeds hogere eisen gesteld. De kwaliteit van IT service management heeft direct invloed op de efficiency en de winstgevendheid van een organisatie. Een ICT-afdeling moet snel support kunnen leveren, over kennis van de ICT-omgeving beschikken, Service Level Agreements (SLA's) kunnen managen en personeel efficiënt kunnen inzetten. Daarom is er behoefte aan een integrale oplossing."
---