PDN s.c. maakt het mogelijk je eigen stukje strand te claimen

UTRECHT, 20060316 -- Een kingsize strandlaken met een "houtje-touwtje" systeem, dat is wat de student company PDN als onderdeel van de studie hotel & hospitality management op de markt zet.


De naam van de onderneming PDN staat voor Paratus de Novem. Dit is Latijn voor 'goed voorbereide onderneming van negen'. De acht studenten (tevens jonge ondernemers) vertellen: "Wij hebben gekozen voor deze naam omdat wij een opvallende en chique naam willen die tevens een passende betekenis heeft."

In samenwerking met leverancier Toine van Hooft hebben zij een concept voor strandlakens ontwikkeld. De lakens hebben een afmeting van 2,10m bij 1,40m en zijn door middel van een 'houtje-touwtje' systeem aan elkaar te bevestigen. Op deze manier kun je een eigen plekje op het strand creëren met bijvoorbeeld een aantal vrienden. Verder is het strandlaken verkrijgbaar in een aantal standaard modellen, waaronder een speciale WK editie. Er bestaat ook de mogelijkheid om uw eigen strandlaken te ontwerpen, dit kan echter alleen bij een bepaalde afname.

Naast de verkoop van standlakens houdt de onderneming zich ook bezig met de verkoop van badjassen. Er zijn zeven verschillende ontwerpen, zoals de modellen King-, Flowerpower- en de Samurai badjas. Ook hier bestaat de mogelijkheid om uw eigen badjas te ontwerpen, dit kan echter alleen bij een bepaalde afname.

De studenten volgen in Utrecht de studie Hotel & Hospitality management. Het oprichten van de student company is een onderdeel van de studie. Dit betekent dat zij een nieuw product of dienst op de markt moeten brengen. De student company is ongeveer een jaar bezig met dit project en de acht studenten hebben ieder hun eigen functie binnen de onderneming.

Door middel van de verkoop van aandelen heeft de student company een startkapitaal weten op te bouwen. Tevens zullen zij net als 'echte' ondernemingen een ondernemingsplan opstellen, aandeelhouders vergaderingen organiseren en een halfjaar- en jaarverslag opstellen. Dus zij zullen alles in werk moeten stellen om het bedrijf goed te laten lopen.

Voor aanvullende gegevens kunt u terecht op de website www.funky-beachtowel.com of kunt u contact opnemen met 030-2368865.
Ingezonden persbericht