Ingezonden persbericht


donderdag 16 maart 2006

----------
Deze week (week 11) in FEM Business:

De Amerikaanse gok van Heineken
Het taboe van Heineken is doorbroken. Het premium biermerk introduceert in Amerika eindelijk een lightversie. Volgens bierpuristen zou Freddy Heineken zich in zijn graf omdraaien. Zolang hij leefde werd er aan het merk Heineken niet gesleuteld. De sterk groeiende Amerikaanse lightmarkt biedt echter kansen die de brouwer niet kan laten liggen. Tegelijkertijd vormt Heineken Light een risico voor Heineken 'classic'. Light kan het merk beschadigen en kannibaliseren.

Bedrijven voelen druk hedgefunds vaker
Steeds meer hedgefunds en andere kritische aandeelhouders laten zich gelden, blijkt uit de FEM Business-enquête onder investor relations managers in Nederland. De verhouding tussen ondernemingen en hun aandeelhouders verandert snel. Hoe gaan ir-managers om met de druk van hedgefondsen en private equity? En in hoeverre bepalen activistische aandeelhouders de bedrijfsstrategie?

VS-beurzen spelen Euronext weg
Het bod van de Amerikaanse beurs Nasdaq op de London Stock Exchange is onderdeel van een wereldwijd schaakspel om de macht op de financiële markten. Voor Euronext en Deutsche Börse dreigt het schaakmat, zeker als nationalistisch beleid hun toekomst gaat bepalen.

Hip Samsung steelt show CeBIT
Samsung heeft zich ontwikkeld tot een van de meest waardevolle Aziatische merken. De producten blinken uit in cool design en kunnen nét iets meer dan die van de concurrentie. De Koreanen zijn meesters in micro-innovatie.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.