Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 055 JAB
Datum: 16 maart 2006

Eerste digitale bibliotheek over bio-energie online

www.bioenergy-info.com is de eerste startsite en digitale bibliotheek over bio-energie. De bibliotheek geeft een overzicht van veel online informatiebronnen over dit onderwerp. De nadruk ligt op mestvergisting, energiegewassen en houtverbranding. De website richt zich op de landen rondom de Noordzee, vooral Nederland, België, Duitsland en Schotland. Het portaal en bibliotheek zijn gebruikersvriendelijk ingericht en bijzonder toegankelijk door de drie verschillende zoekmethodes. De website is te raadplegen in drie talen: Nederlands, Duits en Engels.

De heer J. Koppejan van TNO noemt de bibliotheek een goede aanvulling op al bestaande websites. "Handige informatie over de praktische toepassing van biomassa voor energieopwekking is nu gebundeld beschikbaar op één startsite, in plaats van overal verspreid op het Internet." De BioEnergy-Info website probeert een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de online informatiebronnen over bio-energie. Om dit te bereiken en te behouden, kunnen bezoekers interessante bronnen eenvoudig aanmelden op www.bioenergy-info.com.

North Sea Bio Energy projectinformatie
De BioEnergy-Info website is ontwikkeld in het kader van het Europese project North Sea Bio Energy (NSBE). Dit is een internationaal samenwerkingsverband tussen vijf partners in Europa. De provincie Fryslân trekt het project. Het project stimuleert het gebruik van biomassa uit:
- varkens- en koeienmest,

- hout (productie en verbranding van pellets en snippers),
- energiegewassen zoals zonnebloemen, koolzaad en energiemaïs,

voor de productie van bio-energie.

In het NSBE project wordt samengewerkt met boeren, investeerders, kennisinstellingen, onderzoekers, experts, consulenten, ambtenaren en politici uit de vijf partnerlanden. Meer informatie is te vinden op www.northseabioenergy.org (Engels).


---- --