Travel Unie International Nederland N.V.

MANAGEMENT BUY OUT R ...
MANAGEMENT BUY OUT REISSPECIALISTEN GROEP

De Reisspecialisten Groep neemt specialistische activiteiten TUI Nederland over

Rijswijk, donderdag 16 maart 2006 - De Reisspecialisten Groep BV (in oprichting) maakt het voornemen bekend de specialistische activiteiten van TUI Nederland over te nemen door een management buy out (MBO) per
1 januari 2006. Het betreft de specialistische reisorganisaties De Boer & Wendel, Isropa Reizen, Zeetours Cruises, Panta Reizen (stedenreizen, reisbureau en zakenreizen), Group & Incentive Travel en Holland International Destination Management (inkomend toerisme). Deze specialistische organisaties realiseerden in 2005 een omzet van ruim ¬ 100 miljoen.

TUI Nederland zal zich nog intensiever richten op haar succesvolle kernactiviteiten: haar merken Arke, Holland International en KRAS SterVakanties, en de luchtvaartmaatschappij ArkeFly. Alle medewerkers (198) gaan over naar de nieuwe entiteit met behoud van alle primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Over de koopprijs worden geen mededelingen gedaan.
De planning is de voorgenomen koop in het eerste kwartaal van 2006 af te ronden.

René Klawer, sinds de fusie tussen Arke en Holland International directeur specialisten en deelnemingen van TUI Nederland, wordt de belangrijkste aandeelhouder. Naast René Klawer zullen een zestal directeuren van de specialisten, te weten Loek Houtenbos (Isropa Reizen), Hans Klinge (Zeetours Cruises), Jan de Ridder (De Boer & Wendel), Marijke Vink (Group & Incentive Travel), Peter van Vliet en Paul van Laarhoven (Panta Reizen) en een viertal investeerders in 'De Reisspecialisten Groep' deelnemen. Thijs Hartog (Holland International Destination Management) wordt geen aandeelhouder. Hij zal de directie over deze activiteit blijven voeren.

De verzelfstandigde specialisten zullen onder de eigen bekende specialistische namen in de markt blijven opereren. Met TUI wordt een strategische samenwerking aangegaan onder andere voor de verkoop van de specialistische reizen via haar multi channel distributie. De samenwerking met TUI wordt onderstreept door een gefaseerde endorsement met het kwaliteitsstempel 'World of TUI'.

René Klawer, CEO van De Reisspecialisten Groep: " De toekomst is enerzijds steeds meer aan grote internationale en sterke reisondernemingen die met schaalgrootte de markt bedienen en anderzijds aan de echte specialisten die marktniches invullen met passie en expertise. De specialisten van TUI hebben de laatste 10 jaar steeds uitstekende resultaten behaald en ook 2006 ziet er weer veelbelovend uit. Met een sterk team directeuren, management en key medewerkers, zijn wij uitstekend ingericht voor verdere autonome groei en nieuwe specialistische initiatieven in de toekomst. De Reisspecialisten Groep zal naast het gefaseerde endorsement 'World of TUI' alle bekende kwaliteitslabels voeren zoals ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Met kapitaalkrachtige partners is overeengekomen verder sterk te investeren in nieuwe marktniches en e-commerce."