Vlaamse overheid

Yves Leterme minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid

donderdag 16 maart 2006

Sinds vandaag is de Vlaamse Infolijn bereikbaar via interactieve digitale televisie (IDTV). Daarmee is ze de eerste Vlaamse overheidsdienst die gebruik maakt van het IDTV-kanaal.

De Vlaamse overheid wil met een beperkt maar steeds actueel informatieaanbod op IDTV zoveel mogelijk Vlaamse burgers - en niet enkel via telefoon en Internet - toegang geven tot de meest gevraagde overheidsinformatie en nieuwe initiatieven (premies, subsidies, regelgeving) van de Vlaamse overheid.

Dit kan sinds vandaag via het IDTV-platform van Telenet. Burgers kunnen er overheidsinformatie raadplegen onder de knop 'Extra', sectie 'Overheid'. Via hun televisietoestel kunnen ze bovendien op eenvoudige wijze publicaties van de Vlaamse overheid bestellen via de module van de Vlaamse Infolijn. Op termijn zullen deze informatie en de interactieve mogelijkheden ook beschikbaar worden via andere IDTV-operatoren.

Een open overheid moet toegankelijk zijn via zoveel mogelijk kanalen. Daarom wil Vlaams Minister-president Yves Leterme tijdens de komende 5 jaar de rol van de Vlaamse Infolijn als uniek overheidsloket verder uitbouwen en ervoor zorgen de overheidsinformatie via verschillende kanalen beschikbaar te maken om zoveel mogelijk burgers te kunnen bereiken. De Vlaamse Infolijn communiceert naast de telefoon (0800 3 02 01) als bekendste kanaal ook via e-mail, chat (via www.vlaanderen.be), brief, fax en sinds vandaag dus ook via IDTV.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mevr. Miet Deckers, woordvoerster van minister-president Leterme Tel.: 02-552 60 00
Gsm: 0475-76 65 26
E-mail: persdienst.leterme@vlaanderen.be