Gemeente IJsselstein


Wethouder Overkamp slaat eerste paal voor Van Vliet Transport donderdag, 16 maart 2006 - 10:34 CET

Wethouder Overkamp heeft de eerste paal geslagen voor transportbedrijf Van Vliet op bedrijventerrein Over Oudland. Eind van het jaar wordt het nieuwe bedrijfspand betrokken.

Mieke Overkamp is er trots op dat Van Vliet Transport zich in IJsselstein vestigt en feliciteerde de directie met de nieuwe locatie.

Wethouder Overkamp slaat de eerste paal Er zijn al langere tijd contacten met het bedrijf. Omdat er grote verschillen zijn in de branches die zich op Over Oudland kunnen vestigen, is maatwerk nodig om tot intensief ruimtegebruik te komen. Dat is voor een transportbedrijf best lastig, maar toch wordt erop gelet dat de bedrijfsactiviteiten hieraan voldaan. Dit intensief ruimtegebruik uit zich onder andere in het zo efficiënt mogelijk parkeren op het terrein, maar ook door het leggen van een tussenvloer in de bedrijfshal. Het bedrijf ziet het in onze stad zitten, want er is al een aanvraag voor meer bedrijfsterrein bij ons ingediend.

Van Vliet enthousiast over verhuizing
De twee directeuren Jacques en Ronald van Vliet zijn enthousiast over de verhuizing. Het nieuwe pand ligt centraal nabij de uitvalswegen en de snelweg. Het perceel waarop het pand wordt gebouwd, is circa 12.000 m2; het pand (inclusief kantoor en verdiepingsvloer) meet circa 9.000 m2. Bij het bedrijf rijden circa negentig vrachtwagens.

Terug naar IJsselstein
Met het nieuwe bedrijfspand komt Van Vliet Transport terug naar IJsselstein. Het bedrijf is in 1957 opgericht door M. van Vliet, vader van de huidige directeuren. De activiteiten zijn gestart vanuit Kockengen en in de loop van de tijd via de Meern naar IJsselstein verplaatst. In 1987 is het bedrijf vanuit IJsselstein naar Nieuwegein verhuisd. In 2002 werd het bedrijf verplaatst naar Utrecht en nu komt Van Vliet weer naar IJsselstein.