Studenten en bedrijfsleven innoveren voor het huis van de toekomst

Groningen knooppunt van kennis en innovatie op ISB Event 2006: AmIGro

GRONINGEN, 20060305 -- Op 16 maart 2006 vindt de derde editie van het ISB Event plaats in de Mediacentrale te Groningen. Het thema, Ambient Intelligence, komt in presentaties en workshops naar voren. Sprekers uit bedrijfsleven en wetenschap geven een overzicht van de mogelijkheden en uitdagingen van deze onderzoeksstroming. Kevin Warwick zal onder andere vertellen hoe computerchips met hersenen gelinkt kunnen worden. Op de Exhibition Space presenteren bedrijven en kennisinstellingen de laatste technologie en op de Carrièremarkt staan bedrijven met vacatures. De organisatie is in handen van studievereniging CoVer (kunstmatige intelligentie, Rijksuniversiteit Groningen) en het ICT Platform Noord. Er worden 700 bezoekers verwacht.


Ambient Intelligence

Ambient Intelligence is een van de nieuwste en grootst groeiende ontwikkelingen op het gebied van ICT, waarbij elektronische apparatuur integreert met de dagelijkse omgeving. De tijd van losstaande computers, televisies en mobiele telefoons is voorbij. Computers gaan met elkaar communiceren en reageren actief op wensen die de gebruiker heeft, zonder dat hij deze expliciet uit. De koelkast bevoorraadt zichzelf, de televisie past de omgevingsverlichting aan aan de sfeer van de film die bekeken wordt en de PC communiceert met de digitale agenda om automatisch concertkaartjes voor de favoriete popgroep te bestellen via het internet. En dit zonder dat de mens ook maar één stap zelf hoeft te ondernemen. Wat de mogelijkheden van deze technieken zijn, voor gebruiker en ontwikkelaar, komt allemaal aan bod. In een afsluitende discussie worden de grenzen van dit onderzoek besproken: hoe houdt de mens zich staande in zo'n actief handelende digitale omgeving?


(Inter-)nationale faam voor Groningen

Op het evenement zijn verschillende topsprekers aanwezig, onder andere:
* Prof. Kevin Warwick - Professor in de cybernetica aan de University of Reading (Reading, UK): de eerste onderzoeker ter wereld die computerchips in zijn eigen lichaam plaatste. De presentatie behandelt hoe menselijke hersenen met computers kunnen worden gekoppeld.
* Rob Tow - medewerker van Sun Labs in California (USA): deze pionier op het gebied van chiptechnologie presenteert de laatste ontwikkelingen op het gebied van Small Programmable Object Technology
Ook een grote groep Britse bedrijven is (door de Kamer van Koophandel) uitgenodigd om op het evenement aanwezig te zijn.


Interactie tussen wetenschap en bedrijfsleven: Workshops, Exhibition Space en Carrièremarkt

Op het evenement worden zo'n 700 bezoekers verwacht, waarvan 250 studenten en wetenschappers, 400 vertegenwoordigers van grote en kleine (ICT) bedrijven en 50 vertegenwoordigers van overheden. Voorafgaand aan het evenement maken zij al kennis met elkaar via een speciale matchmaking op de website. In workshops presenteren zich zo'n 30 instanties. Op een Exhibition Space presenteren bedrijven en andere organisaties zich met innovatieve ICT-producten en -diensten. Mensen die op zoek zijn naar een baan in de ICT-sector kunnen zich oriënteren op de Carrièremarkt.


Gratis toegang voor bezoekers

Wie zich van tevoren via www.amigro.nl aanmeldt, krijgt gratis toegang. Bovendien kunnen deze bezoekers gebruikmaken van de mogelijkheden tot matchmaking via de internetsite.Organisatie ISB Event 2006: AmIGro