Ingezonden persbericht

StreamStat: Kijkgedrag analyse van IPTV, WebTV, VOD en Narrowcasting

Amsterdam, donderdag 16 maart 2006 - Tijdens de Emerce Streaming Update in de Rode Hoed te Amsterdam lanceert Jet Stream BV "StreamStat"; een professionele oplossing voor het analyseren van kijkgedrag van video on-demand, radio en televisie die via IP netwerken wordt gedistribueerd.

Streaming Logs
Steeds meer televisiekanalen, radio en video's worden middels IP technologie gedistribueerd, via Internet, IPTV, Intranet en Narrowcasting bijvoorbeeld. IP Streaming technologie stelt de aanbieder in staat zeer nauwkeurig het kijkgedrag te loggen. Deze logs zijn de meest exacte en meest uitgebreide bron van informatie over kijkgedrag. Logs vertellen tot op de seconde nauwkeurig welke kijker naar welke video heeft gekeken.

Business cases
Om met content diensten een goede business case op te bouwen is goede analyse van kijkgedrag een randvoorwaarde. Alleen met correcte, onafhankelijke en rijke statistieken over kijkgedrag, kunnen exploitanten hun diensten optimaliseren, formats en modellen onderzoeken en sponsors overtuigen te investeren in hun diensten. Alleen een overzicht van hits is niet meer voldoende.

Schaling
Het aantal video views via Internet is in 2005 exponentieel gestegen. Ook het aantal gebruikte formaten (ondermeer Windows Media, 3GPP en MPEG-4) is toegenomen. IPTV diensten zijn in opkomst. En er wordt naast PC's steeds meer IP video geconsumeerd met mobiele telefoons, Media Centers en andere slimme apparaten. De kijk- en luistervolumes beginnen zulke vormen aan te nemen dat adverteerders, omroepen en uitgeverijen serieuze systemen nodig hebben om goede analyse van alle views te kunnen verwerken.

StreamStat
StreamStat (http://www.streamstat.nl) verzorgt professionele verwerking van viewer logs en de rapportage hiervan. Dankzij StreamStat bouwen nu al meerdere Nederlandse omroepen, uitgeverijen en andere content aanbieders unieke, gedetailleerde kennis op van kijkgedrag. Met deze kennis nemen ze een grote voorsprong op andere aanbieders, omdat ze hun formats beter kunnen optimaliseren, efficiënter kunnen produceren, het kijkgedrag kunnen gaan sturen, en, zeker niet onbelangrijk: adverteerders geïnteresseerd krijgen in hun content diensten.

StreamStat is per direct beschikbaar in drie vormen:

StreamStat Basic is gericht op starters en biedt ondersteuning voor alle professionele streaming formaten, met dagelijkse analyse van al het kijkgedrag. Dit pakket kost 45 euro per maand, en wordt gratis geleverd bij alle streaming hosting pakketten van StreamZilla (http://www.streamzilla.nl).

StreamStat Pro is met 10 accounts en mogelijkheden voor verdere verwerking van logs ideaal voor professionele streamers die een eigen streaming server hebben of met meerdere projecten en adverteerders werken.

StreamStat Appliance is dè oplossing voor partijen met meerdere streaming servers of een Content Distributie Netwerk. De Appliance is een dedicated server die logs van vele (typen) streaming servers verwerkt, filtert, per klant splitst en analyseert, zodat alle ISP's, content aanbieders en adverteerders inzage in hun eigen statistieken krijgen, ongeacht het formaat waarin men heeft gestreamd, en ongeacht vanaf welke server de stream is geconsumeerd. De appliance is daarom integraal onderdeel van de plannen voor de landelijke Video Exchange (http://www.vdo-x.net)

Ontwikkeling
StreamStat is door Jet Stream BV ontwikkeld als antwoord op de toenemende vraag van exploitanten naar professionele viewer analyse. De beta versie van StreamStat is het afgelopen jaar getest door toonaangevende Nederlandse uitgeverijen, omroepen, streaming pioniers, onderwijsinstellingen en overheden. De StreamStat producten zijn tot stand gekomen uit de feedback die Jet Stream BV van de testers heeft gekregen. Alle vanaf 2002 door Jet Stream BV uitgerolde media servers zijn dankzij standaardisering en voorbereiding op schaling backwards compatible met StreamStat en kunnen direct worden gekoppeld.

Jet Stream
Jet Stream BV helpt en houdt haar klanten in het zadel bij het professioneel inrichten en beheren van innovatieve Cross Media faciliteiten voor ondermeer themazenders, IPTV, Web-TV, Video On Demand, Pay Per View en UMTS-televisie. Het bedrijf werkt voor de grotere spelers in de Broadcast, Publishing, Entertainment, Telecom, Overheid, Zorg en Educatie sectoren bij het professioneel inrichten van digitale media processen en faciliteiten op strategisch, organisatorisch, commercieel, conceptueel en technisch niveau.
http://www.jet-stream.nl

--
Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met S. vd Ziel, Jet Stream BV, stef@jet-stream.nl 06-23406348