Gemeente Zwolle

Leerlingen Rebound serveren lunch op Dag van de Leerplicht


Datum uitgave: 03/15/2006
Voor de derde keer wordt de landelijke Dag van de Leerplicht in Zwolle gehouden, op 16 maart 2006. Meer dan 140 gemeenten in Nederland organiseren activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van scholen, ouders en leerlingen. Zwolle geeft haar eigen invulling aan de Dag van de Leerplicht.

Leerlingen van Rebound serveren een lunch uit nadat de wethouder van Onderwijs, Peter Pot, de nieuwe Leerplichtmap heeft overhandigd aan de directeur van het samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs IJssel/Vecht, Jan Kroon. De overhandiging vindt plaats in het gebouw van Rebound, aan de Emmastraat in Zwolle.

Rebound vangt tijdelijk, maximaal acht weken, leerlingen op uit het voortgezet onderwijs die om verschillende redenen gebaat zijn bij deze tijdelijke plaatsing op Rebound. De opvang door Rebound kan een goede oplossing zijn omdat hiermee ook vroegtijdig schoolverlaten wordt voorkomen. Zij krijgen hier onderwijs op maat met het uiteindelijke resultaat om hen terug te laten keren naar de school waar ze vandaan komen.

De Leerplichtmap bevat allerlei achtergrond- en praktische informatie voor scholen en andere betrokkenen bij onderwijs. De map is een handige bundeling van gegevens, waarmee snel informatie over de Zwolse situatie is op te zoeken.

Schoolverzuim kan leiden tot grote maatschappelijke problemen. Jongeren die zwerven op straat of die geen baan hebben, worden sneller verleid tot criminaliteit en hebben moeite om mee te komen in de samenleving. Er zijn redenen genoeg om aandacht te geven aan de Dag van de Leerplicht!

Bron: afdeling Communicatie