Politie Zeeland


---

Z-1153-2006 Aanrijding in Sluis
Vanmiddag rond 12.30 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Koninginnestraat/Biestraat in Sluis.
De bestuurder van een bedrijfsauto uit Belgie, een 26-jarige man uit Eeklo, verleende geen voorrang aan een auto die bestuurd werd door een 63-jarige Gentenaar. Als gevolg van de botsing draaide de bedrijfsauto om zijn as en ramde een wegmarkeringspaal die hierdoor afbrak. Beide auto's beschadigden door de aanrijding.

Op verzoek van behandelend verbalisant nogmaals het volgende bericht van afgelopen dinsdag:
O-1140-2006 Tasjesroof
Zaterdag tussen 14.30 en 15.30 uur werd een 59-jarige vrouw uit Burgh Haamstede op de Appelmarkt in Zierikzee van een plastic tas beroofd.
Vanuit de richting van de Korte Sint Janstraat kwam een scooter met daarop twee personen. De bestuurder graaide de tas uit haar handen en reed weg in de richting van het havenplein. In de tas zaten enkele honderden euro's.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht zich te melden bij het politiebureau of te bellen naar 0900-8844.

O-1154-2006 Auto gestolen in Sint Philipsland
Vandaag is tussen 09.00 en 13.30 uur een rode Opel Vectra weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Abraham Wisseweg in St. Philipsland.
De eigenaar van de auto had deze, afgesloten, geparkeerd op de parkeerplaats. Toen hij omstreeks 13.30 uur terugkwam bij de plaats waar hij zijn voertuig had neergezet bleek deze te zijn weggenomen. De waarde van de auto is nog niet bekend.

W-1155-2006 Hennepkwekerij opgerold in Vlissingen
In een woning in de Badhuisstraat in Vlissingen is vanmorgen rond 10.15 uur door de Zeeuwse politie een hennepkwekerij aangetroffen.
Alle planten die in de kwekerij aanwezig waren (in totaal 547 stuks) zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook alle toebehoren in de kwekerij (zoals lampen, kweekbakken en dergelijke) is in beslag genomen en vernietigd. Een 36-jarige Vlissinger is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie gaat verder onderzoek doen, dus de man moet nog vast blijven zitten.

W-1156-2006 Niet voor laten gaan
Een 47-jarige man uit Oost Souburg reed vanmiddag omstreeks 17.04 uur over de Veerhavenweg in Vlissingen.
Omdat het druk werd en er een file dreigde te ontstaan wilde hij zijn auto keren en via een andere weg omrijden. Tijdens deze manoeuvre zag hij een hem tegemoetkomende personenauto over het hoofd en botste hij tegen de auto van de 53-jarige Vlissingse tegenligger. Beide auto's beschadigden door de aanrijding.


---- --