Nieuwe bouillon! barstensvol culinaria

Giphart, Cremer, Van Dam, Palmen, Frijda en nog veel meer

BILTHOVEN, 20060316 -- De voorjaarsbouillon is in alle opzichten aantrekkelijker geworden. Vormgever Harald Slaterus maakte dit nummer totaal anders, van binnen en van buiten. Verder is de inhoud veruit de beste van de tien tot nu toe verschenen nummers.


Met in dit nummer o.a.

Een exclusief voor bouillon! geschreven verhaal van Ronald Giphart, waarin hij Jon Sistermans en Pierre Wind interviewt. Twee toppers in de Nederlandse gastronomie, twee zeer eigenwijze mannen. Giphart had er een kluif aan, want Sistermans weet alles beter en Wind nog meer.

Connie Palmen licht haar obsessie met eten toe in een boekenstudie van Kathy Mathys. Ischa Meyer kookte erg graag maar at er zelf niks van.

Kort verhaal van Jan Cremer over zijn liefde voor de Hongaarse keuken.

Veelkookster Nellie Frijda (Ma Flodder) wordt geïnterviewd door Karin Vaneker.

De fouten in de DikkeVanDam. Heel wat uitglijders voor de man die nooit ophoudt te vertellen hoe slecht anderen het doen en hoe goed hij zelf zijn bronnen raadpleegt. Niet altijd op de juiste manier blijkt.

De Culinaire Stamboom van topchef Robert Kranenborg. Met portret van Kranenborg en herinneringen van ruim veertig man uit binnen en buitenland, die met hem werkten of dat nog steeds doen.

Er is helemaal geen Nederlandse, Italiaanse, Franse of Finse keuken, zegt Sandor Schiferli. Het is een Europese Keuken en zelfs dat is betrekkelijk.

Pieter van Doveren gaat Sergio Herman achterna in Barcelona.

Onno Kleyn twijfelt aan zijn eigen kunnen, want proeven is veelslachtig.

Kooktips van Dick Middelweert van de Treeswijkhoeve in Waalre.

En meer....

Kijk voor de korte inhoud van de artikelen op:
www.bouillonmagazine.nl/inhoudnr10.php