Gratis e-cursus Frans voor werk en vakantie

AMERSFOORT, 20060303 -- Begin maart heeft taleninstituut Interculture het 0-nummer verstuurd van een nieuw fenomeen: een zogenaamde e-cursus Frans. Iedere twee weken bevat deze e-cursus per e-mail een aantal nuttige zinnen en woorden. Teksten die Nederlanders vaak horen in hun contacten met Fransen, of ze nu voor vakantie, zaken of voor hun tweede woning in Frankrijk zijn. Daarnaast praktische taaltips, culturele aandachtspunten en leuke wetenswaardigheden. Het doel van de e-cursus is dat eenieder zijn kennis van de Franse taal op toegankelijke manier kan opvijzelen. Gewoon door iedere twee weken in een paar minuten de teksten door te nemen.


Maar waarom gratis? Cobien Heemskerk, cursuscoördinator van Interculture vertelt hoe ze op het idee kwamen: "We bestaan met Interculture inmiddels 10 jaar, en hebben al vele Nederlanders geholpen beter uit de voeten te kunnen met de Franse taal. We wilden hun een aardigheid bieden, die niet alleen maar éénmalig was. En zo ontstond het idee van een schriftelijke 'éducation permanente'. Het is tenslotte van groot belang om geregeld Franse teksten te zien langskomen, en te oefenen. En anno 2006 wilden we graag iets met internet doen. En wat is er nu handiger dan een cursus per e-mail? Dus het werd een e-cursus".

De 'e-cursus' is stijlvol vormgegeven en straalt die bijzondere Franse sfeer uit, die zoveel mensen naar Frankrijk doet trekken.
Interculture bestaat 10 jaar als cursusinstituut, gespecialiseerd in de Franse taal voor bedrijfsleven en particulieren. Interculture geeft cursussen 'in-company' of op hun sfeervolle locatie in Amersfoort
Op de site vindt men informatie over de cursussen, maar ook boeken over Frankrijk, de Franse taal en cultuur, Franse wijnen, Cd's, zelfstudie Cd-roms etc. Het eerste nummer verschijnt op 16 maart. Voor meer informatie, of direct een gratis abonnement op de e-cursus Frans, ga naar www.interculture.nl