Senternovem


Workshop Verbetering kostenbeheersing landbodemsaneringsprojecten

Aanvangsdatum

17-03-2006

Vrijdag 17 maart 2006 van 9:00 tot 13:00 uur.

Medio 2005 zijn Bodem+ en Stichting Kennisontwikkeling en Kennisoverdracht Bodem (SKB) gezamenlijk het project Kostenbeheersing bodemsaneringsprojecten gestart. Bodemsaneringsprojecten hebben vaak te kampen met kostenoverschrijdingen. Het project heeft als doel de belangrijkste oorzaken hiervan te identificeren en vervolgens samen met de praktijk instrumenten te ontwikkelen om de kosten van saneringen beter te beheersen. Om het project te optimaliseren vinden wij het belangrijk dat we met collegas uit de praktijk nadenken over de uitvoering ervan. Daarom organiseren wij een workshop op 17 maart a.s met als doel een beter beeld te krijgen van knelpunten, eventuele behoeften en het gebruik van bestaande instrumenten om deze knelpunten op te lossen.

Uitnodiging workshop
Bent u werkzaam bij provincie, gemeente of milieudienst en heeft u ideeën of wilt u meedenken over dit onderwerp? Meld u dan aan voor de workshop Kostenbeheersing bodemsaneringsprojecten op 17 maart. Bodem+ en SJB organiseren deze workshop om een beter beeld te krijgen van de behoeften van provincies, gemeenten en milieudiensten en de knelpunten die zij ervaren.

De workshop vindt plaats op 17 maart a.s bij SenterNovem in Utrecht en duurt van 9.00 tot 13.00 uur. Als werkvorm is gekozen voor een Wereld Café waarin aan de hand van centrale thema's in kleine groepjes gediscussieerd wordt over een vooraf bepaalde vraagstelling.

Factsheet
Indien uw organisatie al instrumenten heeft ontwikkeld die een hulpmiddel kunnen zijn bij kostenbeheersing van bodemsaneringsprojecten, stellen wij het zeer op prijs als u ons daarvan op de hoogte wilt stellen. Hiervoor hebben wij een handzaam stramien, een factsheet, ontwikkeld. Deze factsheets zullen worden opgenomen in de Richtlijn Herstel en Beheer (water)bodemkwaliteit.

Informatie en ingevulde factsheets kunt u mailen naar: l.besselink@senternovem.nl.

Doelgroep

Provincies, gemeenten, milieudiensten.

Locatie

SenterNovem te Utrecht.

Toegangsprijs

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Contact

U kunt zich aanmelden per e-mail aan: bodemplus@senternovem.nl, onder vermelding van uw naam, organisatie, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.
Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een programma voor de workshop.

Meer informatie

Verbetering kostenbeheersing landbodemsaneringsprojecten Factsheet tools
Wijzigingsdatum | 15-02-2006