Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rondleiding Architectuur in De Uithof

Vrijdag 17 maart 2006 - 15:00 uur

Sinds de jaren '60 worden in De Uithof onderwijsgebouwen neergezet. Na de eerste bouwimpuls in de jaren '70 heeft de invulling lange tijd stil gelegen. De laatste jaren wordt er echter weer met verve gebouwd, wat De Uithof steeds meer het aanzien geeft van een echte campus. De nieuwe bouwimpuls heeft een aantal zeer bijzondere gebouwen opgeleverd. Het gaat dan ook uitstekend met de waardering voor de architectuur in De Uithof: De Basketbar heeft de NAI-prijs voor jonge architecten ontvangen en de Rietveldprijs 2003, de universiteitsbibliotheek is genomineerd voor de Mies van der Rohe Prijs en voor de Rietveldprijs 2005 en het Educatorium heeft al eerder meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Tijdens de rondleiding wordt een bezoek gebracht aan enkele van deze toonaangevende, moderne gebouwen: het rode Minnaertgebouw met in de hoofdhal een waterbassin voor regenwater, het prijzenwinnende Educatorium en de nieuwe universiteitsbibliotheek van Wiel Arets, een opvallende zwart glazen doos die ook van binnen zwart is, maar voor bibliotheek toch zeer licht en ruim, met opvallende rood leren informatiebalies en allerlei ontwerpsnufjes: de moeite van het bekijken meer dan waard. De rondleiding gaat ook langs het NMR-gebouw van UN Studio (de ontwerpers van de Prins Clausbrug) en langs de glossy Basketbar om de met koeienhuiden beklede bar te bekijken, het blauwe basketbalveld op het dak en de feloranje skatekrul voor de ingang. Hier kan ook na afloop van de rondleiding een drankje worden gedronken en/of worden gegeten.

Aanvang: 15:00 uur
Vertrek: receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19, stadsbus lijn 11 en 12. Duur: 2 uur
Kosten: 9,50 euro per persoon; 8,00 euro per persoon U-pas, studenten, 65+, CJP en Vrienden van Aorta. Inschrijven en informatie: van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven via tours@aorta.nu, maar ook telefonisch of aan de balie.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht