Gemeente Hoorn


Vier overwegen in het weekend van vrijdagavond 17 maart afgesloten

Persbericht d.d.: 3 maart 2006

Vanaf 6 maart nachtelijke werkzaamheden aan het spoor

ProRail, Strukton en VolkerRail voeren deze maand onderhoudswerkzaamheden uit aan het baanvak Hoorn-Hoogkarspel. Het gaat om het vernieuwen van de bovenbouw van het spoor en werkzaamheden op en rond overwegen. In Hoorn concentreren de werkzaamheden zich op het baanvak tussen het NS-station in de binnenstad en op en rond de overwegen Koepoortsweg, Liornestraat en Maasweg.

Veel werk vindt overdag plaats, maar een deel moet 's nachts gebeuren. Een en ander gaat gepaard met geluidsoverlast als gevolg van ratelende en knarsende stenen en het gebruik van grote spoor-werktreinen en kranen. 's Nachts wordt de werkplek fel verlicht.

Het nachtwerk vindt plaats:

* in de nacht van 6 op 7 maart (tussen de NS-stations Hoorn en Kersenboogerd): voorbereidende werkzaamheden met weinig geluidsoverlast;

* in de nacht van 20 op 21 maart tot en met de nacht van 23 op 24 maart (tussen stations Hoorn en Hoogkarspel): werkzaamheden met weinig geluidsoverlast;

* in de nacht van 27 op 28 maart en de nacht van 28 op 29 maart (tussen stations Hoorn en Hoogkarspel): laswerk en afwerking spoor met weinig geluidsoverlast.

In het weekend van 17 tot en met 19 maart worden de volgende overwegen tijdelijk afgesloten:

* Koepoortsweg op vrijdagavond 17 maart van 19.00 uur tot 23.30 uur;
* Liornestraat van vrijdagavond 17 maart om 23.30 uur tot en met zondag 19 maart om 14.00 uur;

* Maasweg van vrijdagavond 17 maart om 19.00 uur tot en met zondag 19 maart om 21.00 uur;

* Boekert (tussen Zuiderdracht en Noorderdracht in Oosterblokker) is afgesloten op zaterdag 18 maart van 08.00 tot 22.00 uur.

In het weekend van 17 tot en met 19 maart kan er van tijd tot tijd aanzienlijke geluidsoverlast optreden wegens de aan- en afvoer van bouwmaterialen en het laden en lossen van kiezels voor ballastvernieuwing.
Verder is er dit gehele weekend geen treinverkeer tussen de NS-stations Hoorn en Hoogkarspel. Er rijden bussen tussen Hoorn en Hoogkarspel.

OMLEIDINGEN VANWEGE AFSLUITING OVERWEGEN

Bussen
De afsluitingen van de overwegen hebben voor de lijnbussen van Connexxion en Arriva geen consequenties. In het weekend rijden geen lijnbussen over deze overwegen.

Overweg Koepoortsweg
(Brom-)fietsers vanaf de Koepoortsweg worden omgeleid via Van Dedemstraat en Keern naar de binnenstad. (Brom-)fietsers vanuit de binnenstad moeten via Spoorsingel-Stationsweg-Keern richting Risdam rijden.

Overweg Liornestraat
Bij de kruising Provincialeweg-Liornestraat wordt het verkeer naar het Keern geleid en vervolgens richting binnenstad. Tekstborden bij de kruising Keern-Provincialeweg maken weggebruikers attent op de afsluiting van de overweg Liornestraat. Weggebruikers die toch de Liornestraat ingaan, krijgen bij de Joh.Poststraat te maken met een omleiding via de Joh. Poststraat-Van Dedemstraat-Keern naar de binnenstad. Verkeer vanuit de binnenstad wordt via de route Draafsingel-Spoorsingel-Stationsweg-Keern richting Provincialeweg geleid.

Overweg Maasweg
Verkeer vanaf de IJsselweg moet via de Dinkelweg naar de Maasweg rijden. Verkeer vanaf de Rijnweg en het Betje Wolffplein wordt omgeleid via Maasweg-Dinkelweg richting IJsselweg.

Overweg Boekert
Verkeer vanaf de Provincialeweg wordt omgeleid via Oostergouw-IJsselweg en de Westerblokker richting Noorderdracht. Verkeer vanaf de Noorderdracht moet omrijden via de Westerblokker-IJsselweg-Oostergouw-Provincialeweg richting Zuiderdracht.

Parkeerterrein Kievit
VolkerRail neemt vanaf maandag 6 maart een gedeelte van het parkeerterrein aan de Kievit in gebruik voor het voorbouwen van spoor- en wisseldelen. In het weekend van 17 tot en met 19 maart wordt er een telekraan geplaatst die de spoor- en wisseldelen naar het spoor zal tillen.

Wie naar aanleiding van de werkzaamheden vragen of klachten heeft, kan ProRail tijdens kantooruren bereiken via telefoon 020 201 45 52. Actuele informatie over de werkzaamheden is te volgen op AT5-teletekstpagina 187. Wie vragen heeft over de treindienst, kan bellen met OV Reizigersinformatie, telefoon 0900 92 92 (EUR 0,70 per minuut) of kijken op NOS-teletekstpagina 751 of internetsite www.ns.nl.

---